Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Kijavították a balesetvezsélyes lépcsősort az Avason, a Középszer utcábannews/395_0_t.jpgMég a tél beállta előtt sikerült kijavítani az Avason, a Középszer utcában az egyik, balesetveszélyes lépcsősort. Igaz, kétszer kellett betonozni, mert az első után magukról megfeledkezett gyerekek és egy felnőtt is belemászott, és megrongálták. Az újabb javítást követően, másodszorra már sikerült megóvni.
Az avasi lakosok egyik visszatérő problémája a lépcsősorok állapota, amely így, a tél közeledtével válik igazán aktuálissá.

Kriza Ákos polgármester lakossági megkeresésre többször járt az Avason. A legutóbbi találkozó is ebbe a sorba illeszkedett a Középszer utcában, ahol több problémát is felvetettek az itt lakók. Ezek közül az egyik volt a lépcsősor balesetveszélyes állapota.

Megtörtént a lakosokkal közös bejárás, és kiderült, hogy valóban balesetveszélyes a lépcső, ezért polgármester úr megígérte, hogy intézkedik. Ez pár héten belül meg is történt. A friss betonba azonban az ott lakók figyelmeztetése ellenére belemásztak. Ezt kijavították, és hála Istennek most már normálisan néz ki, megszűnt a balesetveszély – közölte a jó hírt a szóvivő. A rongálás kapcsán még hozzátette: „arra kérjük a lakosságot, hogy becsüljék meg, amit sikerül helyreállítani.”

A rongálás után a helyszínen járva a lakosok elpanaszolták, hogy néhány neveletlen, 9-10 éves forma fiú mászott bele a friss betonba. Hiába szóltak rájuk, visszafeleseltek. Ezt követően a szalagot megkerülve egy termetes asszonyság is belemászott a betonba. Fel ugyan nem jutott, de sikerült tönkretenni mások munkáját. Néhány nappal később újrabetonozták a lépcsősort. A második alkalommal már mobil korlátokat is kiraktak, és a lakók közreműködésével sikerült megóvni.
– Köszönjük Kriza Ákos polgármesternek a gyors intézkedést. Az viszont felháborító, hogy néhányan nem képesek pár lépéssel arrébb menni, pedig nekik is jobb ép lépcsőkön közlekedni, mint a kicsorbultakon, ráadásul mások testi épségét is veszélyeztetik a rongálással. Nem állhatok ott 24 órában, hogy figyelmeztessem őket. Ha jót nem tesznek, legalább kárt ne okozzanak – füstölgött Koczka Mihály közös képviselő.
Forrás: minap.hu
Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031