Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Újabb olimpiai érmes látogatott Miskolcranews/392_0_t.jpgBemutató edzést tartott Miskolcon a londoni olimpián ezüstérmet nyert judo-versenyző, Ungvári Miklós. Az MVSC cselgáncscsarnokában az országos és az Északkelet-magyarországi Regionális Judo Szövetség szervezésében 150 diák és serdülőkorú judo-tanonc vett részt az olimpikon vezette tréningen.

Szó szerint fürtökben lógtak a gyerekek a Miskolcon hétfőn edzést tartó Ungvári Miklóson. London olimpiai ezüstérmese edzés közben, a tatamin mutatta be a helyes technikákat. A regionális keretedzésen annyian vettek részt, hogy még a röplabdaterembe is szőnyeget kellett tenni.

– Valahol biztos vagyok benne, hogy mi is példaképeivé váltunk egy-egy gyereknek, szakosztálynak. Mi, hiszen nemcsak én, hanem a bronzérmes Csernoviczki Éva is nagy sikert ért el, ez a két érem nagyon sokat jelent a magyarországi a judonak – emelte ki Ungvári Miklós.


London 66 kilogrammban ezüstöt nyert judósa rengeteg felkérésnek tesz eleget, és népszerűsíti a judot szerte az országban. Ahogy az olimpikon is sejtette, eredményével sok-sok cselgáncsos példaképévé vált, akik a tévében követték szereplését. Nagy lökést adtak a sikerek a fiatal sportolók motivációjának is, melyet a közös edzés is bizonyított. A remek hangulatú mozgáson Miskolc város polgármestere is köszöntötte az ezüstérmes olimpikont. Kriza Ákos szerint a kicsiknek rendkívül fontosak az ilyen események.

– Nagyon fontos számunkra, hogy a sport a nevelésben kiemelt szerepet kapjon. Az, hogy ide látogatott egy ezüstérmes olimpikon, különös jelentőségű. Láthattuk, hogy a gyerekek kitörő örömmel fogadták Ungvári Miklós ezüstérmes londoni olimpikonunkat, és én ettől azt várom, hogy a gyerekek egyre inkább kedvet kapjanak a sporthoz – mondta Kriza Ákos.

Forrás: minap.hu


Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031