Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Somorjai Lehel: „Közösségként éljük meg nemzeti ünnepeinket!”news/386_0_t.jpgA Hősök temetőjében folytatódott kedd délután az 1956-os forradalom és szabadságharc 56. évfordulójának miskolci ünnepségsorozata. A kivégzett hősök emlékműveinél Somorjai Lehel, a Magyar Nemzeti Levéltár Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei igazgatóságának vezetője mondott ünnepi beszédet.

A rendezvényen először a Szabó Lőrinc Általános Iskola tanulói adtak rövid ünnepi műsort. Somorjai Lehel beszédében azt hangsúlyozta, hogy közösségként kell megélnünk minden nemzeti ünnepet, majd felelevenítette az 1930-as éveket, mikor hazánk a szellemi élet, a kultúra egyik Európai központja volt.

– Járt egy expressz vonat akkoriban London, Párizs, Berlin és Budapest között. Ez a négy város volt Európa négy pólusa, és a világ akkor egyformán figyelt mindre, tehát hazánkra is. Aztán a második világháború után történt valami, és a kontinens már nem tudta úgy folytatni az életét, mint azelőtt. Európa egyik fele hamar felépült, de a keleti része, melyet a sztálini katonák, a Szovjetunió megszállt, nem tudott újra épülni. Szó sem volt már ekkor a korábbi tengelyről, s a vonatok akkor Budapestről kelet felé mentek már. Ez már nem az az Európa volt – mondta Somorjai Lehel.

A beszédet követően az emlékezés koszorúit Miskolc képviseletében Kriza Ákos polgármester, Kiss Gábor és Pfliegler Péter alpolgármester, valamint Szabó Zoltán aljegyző helyezték el. A Fidesz MPSZ nevében Sebestyén László országgyűlési képviselő koszorúzott, de hasonlóképpen emlékeztek kivégzett hőseinkre az egyetem, civil szervezetek, pártok képviselői, valamint országgyűlési és önkormányzati képviselők is.
Folytatás a minap.hu oldalán >>>
Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031