Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Megérkeztek a medvebocsok az állatkertbenews/372_0_t.jpgMásfél év várakozást követően, és 27 óra utazás után, szerda délután megérkezett a Miskolci Állatkert és Kultúrpark két új medvéje. A két másfél éves lánybocsnak még nincs neve, de futtatójukat elfoglalták és az első étkezésen is túl vannak.

Koppenhágából indult és 27 órát utazott az medve testvérpár, akik szerda délután megérkezetek Miskolcra, hogy a másfél éve elhunyt Gabi maci helyét átvegyék – a már „kétszemélyesre” bővített kifutóban. A két lány bocs 2011 januárjában született. Az utazás kimerítette őket, ám így is aktívak és játékosak voltak új helyükön.

Mint azt Takácsné Magi Zsuzsanna , az állatkert vezetője elmondta, az elsőként kiszemelt erdélyi állatkertből azért nem tudták elhozni a medvét, mert az állatoknak nem volt meg a megfelelő papírjuk.

Takácsné Magi Zsuzsanna megköszönte az állatkert közönségének adományai mellett Kriza Ákos polgármester segítségét, illetve köszönetet mondott Zsiga Marcell alpolgármesternek is, aki sokat segített a mackók Miskolcra szállításában.

Kriza Ákos a két új jövevény fogadásakor megemlékezett Gabi maciról, aki nagyon kis korában került a miskolci állatkertbe. Mint a polgármester kiemelte, mióta a szép kort megélt medve elhunyt, a város és az állatkert azon dolgozik, hogy újra legyen mackó Miskolcon.

– Nagyon fontos, és örömteli, hogy újra van medvéje az állatkertnek, de még nincs nevük. Erről a miskolciak döntenek majd, a névadó ünnepség pedig 27-én lesz. A két bocs élelmeztetésében pedig segíteni fogom az állatkertet – fűzte hozzá a polgármester.

A két dán medvebocs a hosszú utat követően is lelkesen fedezte fel új helyét – a bővített kifutót majd pénteken járhatják körbe a medvék.  A medvebocsoknak hozzávetőleg másfél év szükséges ahhoz, hogy különválhassanak anyjuktól, de vélhetően hamar beilleszkednek majd a miskolci miliőbe.

A medvéket leghamarabb pénteken láthatják a vadaspark látogatói, hiszen addig szokniuk kell a belső teret, ahol az ételt kapják, és az éjszakáikat töltik majd. Hétvégén azonban elkezdik majd felfedezni a kifutót, ahol már az állatkertbe érkezők is láthatják őket. A névadó ünnepséget a hónap végén, 27-én rendezik meg.

Forrás: minap.hu

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031