Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Diósgyőri Papírgyár: 230 év alkalmazkodás a változó világhoznews/369_0_t.jpgKétszázharminc éves idén a Diósgyőri Papírgyár, a jubileum alkalmából köszöntötte a nemzetstratégiailag kiemelten fontos létesítmény dolgozóit Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, Latorcai János, a Parlament alelnöke és Járai Zsigmond a Magyar Nemzeti Bank Felügyelő Bizottságának elnöke.

Kriza Ákos ünnepi köszöntőjében Miskolc és a papírgyár kapcsolódási pontjairól beszélt. Mint mondta, az évszázados múltra visszatekintő létesítmény a miskolciaknak nem csupán igazodási pont, hanem a múltunknak egy fontos darabja, mely azonban a jelenben és a jövőt nézve is meghatározó jelentőséggel bír.

– Miskolc büszke a papírgyárára, mely nemzetstratégiailag kiemelt fontossággal bír, s mely körülbelül száz embernek ad munkát – mondta Kriza Ákos.

 

Kassai András, a papírgyár vezetője elmondta, Miskolc méltán büszke a gyárra, hiszen a legjobb ismerete szerint a Diósgyőri Papírgyár működik hazánkban legrégebb óta egy telephelyen, s folytat ott változatlan tevékenységet, hozzátette, a gyár, s dolgozói is büszkék a múltra – ezt mutatja az is, hogy papíripari múzeumot üzemeltetnek, ahol bárki betekintést nyerhet a diósgyőri papírgyártás történetébe –, ám az aktuális kor kihívásaihoz mindig alkalmazkodni tudtak.
– 2010 óta, a megváltozott piaci viszonyok miatt már nem csak hazánknak, de külföldre is gyártunk okmány- és bankjegypapírokat, sőt mostanra az export már meg is haladja ebből a belföldi igényeket – mondta Kassai András, aki a jövővel kapcsolatban hozzátette, a Diósgyőri Papírgyár továbbra is reagálni fog a változó körülményekre, hogy még hosszú időn át megmaradjon.

 

Folytatás a minap.hu oldalán >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031