Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Generációk találkoztak az Őszi Napsugár Otthonbannews/365_0_t.jpgAz Őszi Napsugár Otthon Kriza Ákos polgármester vezetésével szerdán megnyitotta az Idősek hónapja című rendezvénysorozatát. Az intézmény tavaly ilyenkor ünnepelte fennállásának 40. évfordulóját – most a generációk közötti szolidaritás hangsúlyozása volt a cél. A megnyitót követően felavatták az egyik lakó által készített szobrot is az otthon bejáratánál.

Kriza Ákos polgármester emlékeztetett mindenkit arra, hogy majdnem egy éve ünnepelték az intézmény fennállásának 40 éves jubileumát, ami egy „csodálatos és megható ünnep volt”. Hozzátette, azok közül, akik akkor együtt ünnepeltek, ma már néhányan nem lehetnek itt, velünk az idei Idősek napján, de „nem felejtjük el őket, nem feledjük mosolyukat, a jókedvet, amit az otthon falai közé hoztak”.

– 2012 a Generációk közötti szolidaritás éve. A család, az idősebbek és a fiatalok összetartozásának fontosságára szeretnénk felhívni a figyelmet. Az idős emberek számunkra kapcsolatot jelentenek a múlttal, a hagyományokkal. Mind az oktatásban, mind a politikában kiemelt helyen szerepel a generációk közötti kötelékek erősítése, Miskolcon pedig több olyan kezdeményezés van, mely ezt segíti – emelte ki a polgármester.


Hozzátette, „az önkormányzat, és Miskolc város vezetése a legnehezebb körülmények ellenére is igyekszik mindent megtenni azért, hogy az idősévek gondtalanul teljenek.
– Fontos azonban, hogy az odafigyelés ne kopjon meg akkor sem, ha a képzeletbeli zászlón már nem lobog a felirat: 2012. a generációk közötti szolidaritás éve – emelte ki Kriza Ákos.

Mint a megnyitó után a polgármester elmondta, számára személy szerint is nagyon fontos, hogy ne csak kiemelt alkalmakkor, hanem a hétköznapokban is érezzék a törődést az idősek.
– Fontos nekünk, hogy az önkormányzat és az intézményei segítsék, támogassák őket – emelte ki.

Folytatás a minap.hu oldalán >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031