Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Műanyag termékeket gyártó csarnokot adtak át Miskolconnews/363_0_t.jpg45 új munkahely jött létre a Star-Plus Kft. másfélmilliárd forint összértékű beruházásával a cég miskolci telephelyén. A műanyagipari vállalat pénteken avatta fel irodaházát és az év eleje óta működő gyártóüzemét.

 A 2011 tavaszán kezdődött kétlépcsős, összesen másfél milliárd forintos barnamezős beruházás első körében egy 8000 négyzetméteres gyártócsarnokot alakítottak ki – ahol már februárban elkezdődött a termelés –, egy 500 négyzetméteres szerelőegységet, míg a cég 1600 négyzetméteres irodaháza nyár végére készült el. A társaság ezáltal 45 új munkahelyet teremtett, ebből az esélyegyenlőség biztosítása érdekében 20 női dolgozót vett fel.

A projekt pénteki záró rendezvényén Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár elismerően beszélt a vállalatról, mely a válságban is képes volt fejleszteni, az ország szempontjából pedig kiemelten fontos, hogy hátrányos helyzetű térségben tette ezt, ahol a munkanélküliség nagy problémát okoz.

– Sok „kicsi” sokra megy, minden lépés számít az ország jövője szempontjából, Miskolcon pedig 45 család jut biztos megélhetéshez a cégnek köszönhetően – hangsúlyozta az államtitkár, aki legutóbb bő egy hónapja járt Miskolcon, a Gustav Wolf cégcsoport drótgyárának avatásán.
Kriza Ákos polgármester úgy fogalmazott, egyre több vállalkozás ismeri fel, hogy ez a lehetőségek térsége képzett munkaerővel, a potenciális befektetők egyre több hasonló beruházást fognak létesíteni a jövőben, munkahelyeket teremtve.


– Háromféle ember van a világon: azok, akik a maguk urai, azok, akik másoknak dolgoznak, és azok, akik egyszerűen kikerülik a munkát. Akik a maguk urai, azok a mindentudók, mert uralják a sorsot. Ők azok, akik városokat, országokat, nemzeteket képesek felépíteni. Ők azok, akik a világot olyanná teszik, amilyennek lennie kell – idézte Wass Albertet a városvezető.

Különleges utat választott Csöbör Katalin országgyűlési képviselő szerint is a Star-Plus: Czomba Sándorhoz hasonlóan ő is azt húzta alá, a nehéz gazdasági helyzetben dinamikusan fejlődött tovább a cég, bővült, nem állt le, s így előnyhöz is juthat esetleges konkurenseivel szemben.
Folytatás a minap.hu oldalán >>>
Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031