Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Díszvendégként mutatkozik be Miskolc a Főszezononnews/362_0_t.jpgMiskolc és Kassa díszvendégként mutatkozik be az idei Főszezon turisztikai-gasztronómiai kiállításon és vásáron, Budapesten. A kétnapos rendezvény a szombati hivatalos megnyitóval vette kezdetét, amelyen részt vett Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és Kassa főpolgármesterének képviseletében Pavol Mutafov is. Mindketten a bemutatkozás jelentőségét és a két város közötti együttműködés hasznosságát hangsúlyozták.

Kriza Ákos elmondta: Miskolc életében határozottan nagy jelentősége van annak, hogy díszvendégként lehetőséget kapott a bemutatkozásra a fővárosban is. Hozzátette, a nagy lendülettel megkezdett munkának a gyümölcse kezd beérni, hiszen Miskolc új logóját és arculatát nemrégiben bemutatták a nagyközönségnek is.

- Az alapok letétele után folytathatjuk Miskolc, mint márka emelését, fejlesztését. A város turisztikai célpont volt, és jelenleg is az, de azon dolgozunk, hogy ez még inkább így legyen. Kevés olyan magyar város van véleményem szerint, amely annyi lehetőséget tud felmutatni, mintMiskolc – hangsúlyozta a polgármester.
A turisztikai és gasztronómiai kiállítás és vásár hivatalos megnyitóján is beszélt Kriza Ákos Miskolc új logójáról és az új arculatról, melyek - mint mondta - mintegy kétéves munka eredményei. Annak a véleményének adott hangot, hogy ”a város pezsgő, fesztiválokkal teli kultúrváros ma már, ahol jó élni, és ahová jó eljönni”. Mint sorolta, Lillafüred, a diósgyőri focicsapat, vagy a Barlangfürdő mind-mind Miskolchoz köthető.

 

- Magas színvonalú kulturális és gasztronómiai programjaink vannak, köztük érdemes szólni aSörfesztiválról, amely óriási sikert aratott, több mint 70 ezer ember vett részt rajta. De hogy csak a legutóbbi sikert említsük, a CineFest Filmfesztivál Közép-Európa legnagyobb filmfesztiváljává vált – mondta a polgármester.

Ezt követően Kriza Ákos rátért a Kassához fűződő együttműködésre. Mint mondta, hogy értékeinket még jobban ki tudjuk emelni, a város csatlakozott a Kassa - Európa kulturális fővárosa 2013. rendezvényeihez. Annak a reményének adott hangot, hogy mindkét város profitálni fog ebből, egyúttal örömét fejezte ki, hogy Kassa is jelen van a turisztikai rendezvényen.

Folytatás a minap.hu oldalán >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031