Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Miskolc, ahol „jelen van a tenniakarás”news/361_0_t.jpgA városfejlesztés, az egészségügy és az ipari fejlesztés kihívásaira adott válaszait ismertette a Siemens a Miskolcon rendezett városi napon csütörtökön. Szakmai szimpóziumok és állásbörze fogadta a Miskolci Egyetemen a program résztvevőit, ahol egyúttal termékfelajánlást is átadtak az egyetem képviselőinek. A szakmai program előtt háromoldalú megbeszélést tartottak a város, az egyetem és a cég vezetői.

Kriza Ákos polgármester a csütörtök délelőtti tájékoztatón elmondta, három fél tárgyalt együtt reggel: az egyetem, a város, és a Siemens, mint nagy ipari vállalat. Ez a három pillér az a polgármester véleménye szerint, amely a fejlődési lehetőségeket tudja biztosítani Miskolc számára.
– A városnak mindent meg kell tennie azért, hogy kútfőkkel tudjon az ipar rendelkezésére állni. A kereslet szempontjából úgy kell kialakítani a kínálatot az egyetemmel közösen, hogy egymásra találjon az ipar és a jelentkező humánerőforrás – mondta.

Mindezek mellett szó esett a tárgyalásokon arról is, hogy a humánerőforrás-képzés szempontjából hogy kell alakítani a rendszereket, és hogy tudnak fenntartható fejlődést eredményezően együtt gondolkodni a felek. Hogy az egészségügyi rendszerben milyen szoftvereket használ, és milyen új lehetőségeket lát a nagy ipari cég, szintén szó volt a csütörtöki megbeszélésen.
– Úgy gondolom, hogy ez a hármas együttműködés gyümölcsöző lehet a jövőre nézve – hangsúlyozta Kriza Ákos.

Emlékeztetett, két nappal ezelőtt mutatták be Miskolc város új logóját, amely a remények szerint – mint fogalmazott – „végleg lesöpri a szürke port, amely az elmúlt húsz évben kissé belepte az acélvárost, és abban a fényében fog pompázni Miskolc, amelyikben mindannyian szeretnénk”.
– Ehhez azonban több dolgot kell összekapcsolni. A város elhivatott kell, hogy legyen a fejlődés, az innováció és a hatékonyság iránt. Hozzá kell tenni ugyanakkor egy komoly tudásbázist is, amit az egyetem biztosít, valamint össze kell fogni az iparban jelenlévő nagyvállalatokkal, cégekkel – hangsúlyozta a polgármester.

Ha ez megvalósul, Miskolc rövid időn belül egy pezsgő várossá válhat a polgármester véleménye szerint, amely nemcsak a kultúra és a fesztiválok területén tud újat mutatni, hanem a munkahelyteremtés, az ipartelepítés, a hatékony működés és az innovatív gondolatok beépítése terén is a város hétköznapjaiban.

Folytatás a minap.hu oldalán >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031