Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Kerekasztal-beszélgetésen vett részt a kultúráért felelős államtitkárnews/360_0_t.jpgA szerda délutánt L. Simon László kultúráért felelős államtitkár a Miskolci Nemzeti Színházban töltötte. A Lézerpont Látványtár megtekintése után a teátrum társalgójában találkozott a miskolci kultúra meghatározó alakjaival, majd megtekintette a miskolci nemzeti épületét.

A kultúráért felelős államtitkár szerdán azért érkezett Miskolcra, hogy a Magyar Érdemrend Tisztikereszt kitüntetését személyesen adja át Sáray Lászlónak, aki az augusztus 20-ai, budapesti hivatalos állami ünnepségen nem tudta átvenni az elismerést, L. Simon László emellett megtekintette a város kulturális életében jelentős intézményeket, hogy azokat mindennapi működése közben láthassa.

Délelőtt a Herman Ottó Múzeum papszeri épületében, majd kora délután a Lézerpont Látványtárban tekintette meg a kiállításokat, az irodákat, majd a Miskolci Nemzeti Színházba érkezett, ahol kerekasztal-beszélgetést folytatott a miskolci kulturális élet meghatározó alakjaival.

A miskolci nemzeti társalgója megtelt, jelen volt többek között Kiss Csaba, a Miskolci Nemzeti Színház igazgató, Bíró Tibor, a CineFest igazgatója, Bán András, a Miskolci Galéria vezetője, Kákóczki András, a kulturális osztály vezetője, Szabó Péter, a Miskolci Szimfonikus Zenekar nemrég lemondott vezetője, Szabó Attila, a Csodamalom Bábszínház vezetője, de részt vett a beszélgetésen többek között Juhász Rita, a Művészetek Házának intézményvezetője mellett Dobrik István művészettörténész, Illésné Kovács Mária, a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának dékánja, Kecskeméti Gábor intézetigazgató, Burmeister Erzsébet, az egyetemvárosi központi könyvtár igazgatója, Tánczos Tamás, a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője és Zemlényi Attila, a MŰÚT főszerkesztője is.

A közel két órás beszélgetést követően az államtitkár megtekintette a Miskolci Nemzeti Színház épületét, majd Kiss Csabával a színház nemzeti jellegéről is szót ejtett.
Mint mondta, a Miskolci Nemzeti Színház helyzetének rendezésére is sor került.


Forrás: minap.hu

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031