Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Dr. Kriza Ákos polgármester közleménye A Földes Ferenc Gimnázium városunknak hosszú-hosszú esztendők óta az
egyik emblematikus oktatási intézménye. A gimnázium sorsa, körvonalazódó
jövője, túlságosan komoly kérdés ahhoz, hogy pusztán csak pártpolitikusok döntsenek felőle. Ezért figyeltem növekvő aggodalommal az iskolaigazgató választás körül kialakult feszültséget.

Meggyőződésem, hogy természetes jogosultság a szabad véleménynyilvánítás, de egy oktatási struktúraváltást közvetlenül megelőző esetleges vezetőváltásról, mégsem az utcán, tüntetés keretein belül kell eszmét cserélni.

A mai napon - a kulturális államtitkár miskolci látogatása napján - három alkalommal folytattam párbeszédet a Földes Gimnáziumról. Első alkalommal a tüntetés szervezőit fogadtam, akik tegnap, a délutáni órákban szólítottak fel alpolgármester kollégámmal egyetemben a tüntetésen való részvételre, véleménynyilvánításra. A párbeszédre. Sajnálattal vettem tudomásul, hogy a tüntetés kezdeményezői úgy hiszik, a nyílt színi demonstráció az, amivel a legmegfelelőbb módon érhetnek célt, ami a legalkalmasabb forma egy ekkora horderejű közös ügy elintézésére.

A kora délutáni órákban földesista öregdiákok kerestek fel irodámban. Felhatalmaztak, hogy tájékoztassam a közvéleményt arról, hogy nem minden egykori földesista ért egyet az iskolai ügyek utcai megvitatásával. Véleményük szerint, a mai Földesbe járó diákoknak sokkal inkább lenne érdeke a fenntartóváltásig hátralévő néhány nyugodt hónap, mialatt az iskola, az önkormányzat és a tantestület is felkészülhetne a merőben más, új kihívásokat jelentő 2013-as esztendőre. Racionális megfontolásokkal teli időszak kell, a politikai nyomásgyakorlás fokozása helyett.

A mai nap harmadik megbeszélésén a Földes Ferenc Gimnázium megbízott igazgatója, Fazekas Róbert úr arról tájékoztatott, hogy az iskola működése zavartalan. A holnapi városi közgyűlés képviselői megfontolt, felelős döntést hoznak majd az iskolavezetői beosztások ügyében. Őszintén remélem, hogy a jövő év elejéig tartó átmeneti időszakban a pártok és a politikusok önmérsékletet fognak tanúsítani, és távol tartják magukat a város oktatási intézményeitől.

Dr. Kriza Ákos polgármester

Miskolc, 2012. 09. 26.

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031