Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
„A mai nap a miskolci kultúráról szól” – L. Simon László Miskolcra érkezettnews/357_0_t.jpgMiskolcra látogatott szerdán L. Simon László kultúráért felelős államtitkár. Látogatásának célja kettős, hiszen átadta a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést Sáray Lászlónak, és körbejárja a város kulturális intézményeit, hogy azok mindennapi működését folyamatában, testközelből lássa.

Szerda délelőtt Miskolcra érkezett L. Simon László kultúráért felelős államtitkár, aki egész napos programját a Herman Ottó Múzeum papszeri épületében kezdte – itt megtekintette a kiállítások mellett a raktárakat, az irodákat is. Szász Endre állandó tárlatán a művész volt felesége, Szász Lula kalauzolta az államtitkárt. Mint azt az államtitkár kiemelte, két hónappal ezelőtt vette kezdetét egy megyejáró program, amely során minden megyeszékhelyre ellátogatnak, hogy az ott működő intézményeket testközelből láthassák.

– Új múzeumi rendszert építünk ki, ezért fontos volt, hogy a Herman Ottó Múzeum mindennapi működésébe is bepillanthassak. Miskolc hazánk egyik legjobb adottságokkal rendelkező városa, ám ahogyan Pusztai Tamás mondta, nincs a kulturális folyosók fókuszában. Az azonban bizonyos, hogy a város lélekszáma nagy, és szellemi központként is tevékennyé válhat. Ezzel kapcsolatban egyeztetek a polgármesterrel – emelte ki L. Simon László. Hozzátéve, a múzeumok fejlesztésére szolgál az a terv, hogy a megyei múzeumok, a könyvtár a városhoz kerüljön.Kriza Ákos, Miskolc polgármestere elmondta, az államtitkár azért is érkezett Miskolcra, hogy a város kulturális pezsgését jobbá tegye.
– A mai nap a miskolci kultúráról szól. Számos program van Miskolcon, amelyek külön és együtt is magas kulturális értéket képvisel. Az államtitkár jól ismeri a miskolci kulturális életet, ám úgy gondolta, személyesen adja át Sáray Lászlónak a kitüntetést, s így alkalma nyílik, személyesen bepillantani az intézmények működésébe. A nap folyamán a jövőbeni lehetőségekről egyeztetünk – ebbe beletartoznak a fesztiváljaink, a Miskolci Nemzeti Színház, a Művészetek Háza és a Miskolci Galéria is, többek között. A város és az állam szeretne összefogni, hogy a Miskolcon jól ismert kulturális pezsgést még jobbá tegye – összegezte a polgármester.

Folytatás a minap.hu oldalán >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031