Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Kultúra CineFest: litván sci-fi nyerte a fődíjatnews/354_0_t.jpgA díjátadót megelőzően Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, Bíró Tibor fesztiváligazgató, Halász János, az Emberi Erőforrás Minisztérium parlamenti államtitkára és Havas Ágnes a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója mondott ünnepi köszöntőt.

A litván Kristina Buožytė filmje, a „Eltűnő hullámok” (Vanishing Waves) nyerte a 9. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, a Pressburger Imre-díjat. A szombat esti díjátadóval a CineFest szakmai része véget ért, ám este még a The Carbonfools koncertje várta a bulizni vágyókat a Szent István téren, vasárnap pedig újra megtekinthetnek néhány díjnyertes filmet az érdeklődők.

A díjátadót megelőzően Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, Bíró Tibor fesztiváligazgató, Halász János, az Emberi Erőforrás Minisztérium parlamenti államtitkára és Havas Ágnes a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója mondott ünnepi köszöntőt. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere elmondta, fennállása óta a legsikeresebb CineFestet rendezték meg idén, ez pedig kitűnő alap, hogy jövőre, a jubilálás évében még a mostaninál is nagyobb sikereket érjen el a rendezvény.

– Büszke vagyok a szervezőkre, akik akarattal, hittel, összefogással évről-évre nívósabb, szervezettebb fesztivált hoztak létre. Büszke vagyok azokra a szervezetekre, akik tagokat delegáltak a zsűribe, ezzel megtisztelve a filmfesztiválunkat. Büszke a filmesekre, rendezőkre, akik filmeket küldtek, alkotásaikkal neveztek a CineFestre, a közönségre, akik egyre jobban érdeklődnek a versenyfilmek iránt és a támogatókra, akik lehetőséget láttak a fesztiválban – hangsúlyozta Kriza Ákos. – Fiatal felnőttkoromban sokat néztem a Cannesi Filmfesztiválok közvetítéseit, de koránt sem a pompa és a csillogás miatt, sokkal inkább a nívós filmek miatt. Öröm és büszkeség számomra az is, hogy ilyen nívós filmeket láthatunk most már Miskolcon is - hangsúlyozta a polgármeste

– Móricz Zsigmond a következőket mondta Miskolcról: „Én nagyon szeretem Miskolcot. (…) Akkora vitalitás van ebben a városban, hogy ha a legcsekélyebb lehetőség nyílik meg a számára, óriási energiák fognak munkába lépni. ” A HVG pedig a következőképpen kezdi tudósítását a CineFestről: „Teremtő hangulat, erős lokálpatriotizmus és feltörekvési vágy: ez is Miskolc. Egy város, ahol saját erőből olyan fesztiválokat teremtettek, mint a Bartók +, vagy a Jameson CineFest. Az egyik az operának, a másik a filmnek hódol a legmagasabb szinten. Ha éppen nincs vetítés vagy színházi előadás, érdemes újra felfedezni a várost.” Jövőre tehát ugyanitt, Miskolcon várom Önöket újra – zárta Kriza Ákos.

Folytatás a minap.hu oldalán >>>

 

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031