Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Felavatták a hírességek falát Miskolconnews/353_0_t.jpgTalán nem túlzás azt állítani, hogy Kemény Dénes neve összeforrt a magyar vízilabdával. A sikeredző – azután, hogy bejelentette: nem hosszabbítja meg decemberben lejáró szerződését, távozik a férfi válogatott kispadjáról – nyolc olimpiai bajnok vízilabdázójával vasárnap Miskolcon járt, hogy részvételükkel felavathassák a hírességek falát a Kemény Dénes Városi Sportuszodában.

Fiatal, a Miskolci Városi Sportiskola kötelékébe tartozó sportolók kézen fogva vezették ki a sportolókat és a szövetségi kapitányt az uszoda bejáratán, majd a fehér lepellel eltakart hírességek fala mellett felsorakozva hallgatták meg a köszöntőket.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere az avatáson elmondta, „azért gyűltünk ma össze a Kemény Dénes Városi Sportuszodánál, hogy tisztelegjünk az előtt az elmúlt 16 év előtt, amit a magyar vízilabda-válogatott és kapitánya, Kemény Dénes fantasztikus sikerekben együtt töltött”. A világversenyeken elért 24 érem mellett azonban másra is érdemes visszaemlékezni a polgármester szerint.

 

– Becsülettel, tisztességgel egy olyan csapat fejlődött ki Kemény Dénes irányítása alatt, melynek minden tagjának volt tartása a nehéz helyzetekben is. Mérce ez a 16 év, a miskolci gyerekek, sportolók és az uszodába járók előtt egyaránt, akik mindennap láthatják itt azt a nevet, amely példaképpé, mércévé vált az idők során – mondta Kriza Ákos. Reményét fejezte ki ugyanakkor, hogy a diósgyőri stadionban és a jégcsarnokban meccsről meccsre tapasztalt teltház hamarosan az uszodára is jellemző lesz. – Miskolc lakossága szereti, és vágyik is a közösségi életre. Nagy öröm számunkra, hogy itt köszönthetjük Kemény Dénest, és az olimpiát, olimpiákat nyert vízilabdázókat. – üdvözölte a sportolókat és mesterüket Miskolc polgármestere, majd szimbolikus ajándékként egy kapitányi sípot nyújtott át a szövetségi kapitánynak.

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031