Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Új húsüzemet avattak Miskolconnews/352_0_t.jpgSzerdán délután felavatták a Mirelite Mirsa Zrt. miskolci gyárának új húsüzemét, ahol formázott, feldolgozott húsárut állítanak elő. A magyar tulajdonú cég saját beruházásban, mintegy 65 millió forint értékben hajtotta végre a fejlesztést.

A Mirelite Mirsa Zrt. különféle gyorsfagyasztott zöldségek és gyümölcsök, valamint tésztafélék gyártásával foglalkozik. A hűtőház 1984-ben kezdte meg működését Albertirsán.  1992-től a nürnbergi székhelyű Schöller vállalatcsoport, 2001-től pedig a Nestlé csoport leányvállalataként működött. 2003-tól száz százalékos magyar tulajdonban van a cég, amely 2006 végén megvásárolta a miskolci hűtőházat, ahol jelenleg mintegy száz főt foglalkoztat.

Losó József, a cég igazgatóságának elnöke a minap.hu portálnak nyilatkozva elmondta: amikor Miskolcra települtek, azt ígérték, nem hagyják veszni az üzemet, és folyamatosan fejlesztik a gyártási palettát. Ennek most nagyon fontos állomásához érkeztek, hiszen a gyorsfagyasztott zöldségek, gyümölcsök előállítása mellett, az új üzemben feldolgozott, formázott, fűszerezett húsárukat állítanak majd elő. Amennyiben megfelelő lesz a kereslet, a fejlesztés következő fázisa a panírozott termékek, illetve a készételek gyártása lesz.– A gyorsfagyasztott zöldségek és gyümölcsök előállításához is környékbeli termelőktől vásároljuk a kiváló, friss nyersanyagot, így fog történni a hús-alapanyagoknál is – mondta el Losó József, hangsúlyozva, hogy az értékesítést is magyar üzletlánccal, a Coop hálózattal együttműködve végzik. Először elsősorban belföldön, de exportra is termelni szeretnének.
Mint megtudtuk, egyelőre egy műszakban, nyolc fővel indul a termelés a jövő héten, ha beigazolódnak a várakozások, és kedvező lesz a fogadtatás, ezt szeretnék felfejleszteni három műszakra, további munkavállalókkal. Megtörtént a próbaüzem, ennek során fagyasztott bélszín rolót, húsgombócot, májgaluskát állítottak elő. 

Az új üzemet Kriza Ákos polgármester adta át, aki beszédében kiemelte a magyar vállalkozások támogatásának, működésének jelentőségét, és arról is szólt, hogy Miskolc több módon együttműködik Mirelite Mirsa Zrt.-vel. A cég egyebek mellett közreműködik majd a városi közétkeztetésben, és együttműködik a város agrár-vállalkozásával, a Miskolci Agrokultúra Kft.-vel is. Kriza Ákos hangsúlyozta, mennyire fontosak a jól működő, hazai cégek, amelyek példát mutatnak, „hogyan kell megállni a saját lábunkon”, s erőforrásainkra támaszkodva, jól prosperáló várost, gazdaságot építeni.

Forrás: minap.hu

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031