Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Misi bácsi évszázadanews/351_0_t.jpgAz egyedül élők tudják csak értékelni a társaságot. Borsos Mihály bácsival madarat lehetett volna fogatni hétfőn reggel, mivel vendégei érkeztek. Kriza Ákos polgármester személyesen köszöntötte fel az idős férfit 100. születésnapja alkalmából, átadta a miniszterelnök üdvözlő oklevelét, és hosszasan elbeszélgettek a világ dolgairól.

– A jó Isten éltesse 100. születésnapja alkalmából! – köszöntötte a bemutatkozás után az idős férfit Kriza Ákos, majd a kézfogást követően átadott egy üveg bort, hogy fogyassza egészséggel, persze, csak mértékkel, részletekben. Kedves szavak kíséretében átnyújtotta Orbán Viktor miniszterelnök üdvözlő díszoklevelét, valamint egy virágcsokrot, amely természetesen a vázában landolt.

Misi bácsi megköszönte a kedvességet, külön örömét fejezte ki, hogy személyesen megtisztelte jelenlétével a polgármester, majd helyet foglalt kedvenc foteljében (mint unokája megsúgta: a „trónon”), és beszélgetésbe kezdtek. A téma természetesen Misi bácsi élete és közéleti tevékenysége volt, mivel annak idején fodrászként dolgozott, és mellette felvállalta a kisiparosok érdekképviseletét. Az élete történetét a második világháborúval kezdte Misi bácsi, a Donnál bronz vitézségi érmet kapott. A frontról szerencsésen hazatért, azonban mégis hadifogságba került, mivel a „felszabadításkor” a lakásából vitték el, a két gyereke mellől, mint leventeoktatót, pedig levente se volt. Ez azonban nem számított, 2 év és 7 hónapot volt hadifogoly a Szovjetunióban, a mai Grúzia területén, de megfordult Örményországban is. Mint mondja fogságból jött az igazi megszállásba.

Folytatás a minap.hu oldalán >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031