Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Görgey 4.: bemutatták Miskolc új apartman hotelétnews/347_0_t.jpgApartman Hotelként üzemelteti Miskolc a Görgey utca 4. szám alatt eredetileg lakóháznak, egészen pontosan az ország egyik legdrágább társasháznak megépített ingatlant. A Centrum Apartman Hotelt szeptember 10-én bejáráson mutatták be a sajtó képviselőinek.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere a bejárást megelőző sajtótájékoztatón elmondta, a Görgey 4. az ország legdrágább lakóháza lett volna, hiszen egyetlen négyzetmétert több mint 300 ezer forintért lehetett volna értékesíteni, így egy két szobás, átlagos méretű (50 négyzetméteres) lakás 20 millió forintba került volna, a parkolók pedig a mélygarázsban 3 és fél, a felszíni parkolóban pedig 2 millió forintba.

Miskolc önkormányzatának fő feladata a felelős vagyongazdálkodás, a beruházást szerkezetkészen örökölte meg a jelenlegi városvezetés, és az már akkor látható volt, hogy azon az áron eladhatatlanok voltak a lakások, de még a később lecsökkentett négyzetméteráron sem lehetett értékesíteni őket. Ha továbbra ebben gondolkodunk, akkor a város számára további százmilliós veszteséget okozott volna a beruházás. A funkcióváltás tehát egy kényszerhelyzet eredménye volt, amiből a legjobbat kellett kihozni – hangsúlyozta Kriza Ákos. Hozzátette, olyan ingatlanhasznosításról, vagyongazdálkodásról van szó, mely bevételhez juttatja a várost, így Miskolc minden egyes polgárának érdekeit szolgálja.

Kriza Ákos újságírói kérdésre hangsúlyozta azt is, hogy az ingatlan funkcióváltásával a város nem a szállodapiacra akart betörni, csupán szélesíteni az itt megtalálható szállások palettáját.

– Nem konkurálni akarunk a város szállodáival, hiszen az apartman hotelt egy egészen más és új célcsoport igényeinek megfelelően alakítottuk ki. Azok számára, akik hosszabb távon szeretnének Miskolcon tartózkodni, akár üzleti, akár más célból – tette hozzá Kriza Ákos.

A polgármester leszögezte, a miskolci önkormányzat a jövőben is takarékos módon, de a várost gyarapítva kívánja kezelni Miskolc vagyonát, melyet a város lakossága rájuk bízott.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031