Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Jövőre ugyanitt, ugyanekkor – hetvenezren a sörfesztiválonnews/342_0_t.jpgA négynapos rendezvényt Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és Hajdú Péter főszervező értékelte.

Vasárnap éjjel zárta kapuit az első Miskolci Sörfesztivál a Népkertben; csütörtök délutántól több tízezer látogató fordult meg a négynapos zenei-gasztronómiai seregszemlén.

A záró estén többek között a Boney M, a Piramis, a Bohemian Betyars, a Miskolc Dixieland Band, a Sugarloaf és az Irigy Hónaljmirigy biztosította a felhőtlen szórakozást. Elérkezett a búcsú az I. Miskolci Sörfesztivál történetében is: a csütörtöktől vasárnapig tartó buli záró napján is tartogatott programokat kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A színpadon helyi zenekarok – Bohemian Betyars, Miskolc Dixieland Band –, neves hazai fellépők – Piramis, Sugarloaf, IrigyHónaljmirigy – és újabb világsztárok – Boney M – muzsikáltak a nagyérdeműnek. A fesztivál négy napja alatt mintegy hetvenezren fordultak meg a Népkertben, hogy a Mr. Presidenttel vagy Thomas Anders-szel nosztalgiázzanak, a Belgán és Ganxsta Zolee-n tomboljanak, együtt énekeljenek Lovasi Andrással, a Magna Cum Laudéval, Fásyval és az Irigy Hónaljmiriggyel mulassanak, találkozzanak a DVTK és a Miskolci Jegesmedvék élvonalbeli sportolóival, vagy egyszerűen csak egyenek-igyanak többek között a legfinomabb helyi jellegzetességekből. Miskolci perec és kolbász, a legfinomabb borsodi és magyar kézműves sörök, ínycsiklandó külföldi seritalok – mindenki megtalálhatta számítását, ha kilátogatott akár csak egy napra is a sportcsarnokba és környékére. Látogatók pedig bőven akadtak: nem csak Miskolcra jutott el a sörfesztivál híre, volt, aki egyenesen Kanadából érkezett a megyeszékhelyre.

– Vancouverből jöttem haza, unokatestvéremnél vagyok pár hétig Nyíregyházán, de úgy gondoltam, eljövök Miskolcra, és megnézem a rendezvényt. Nem bántam meg, finomak a sörök, ízletesek a pálinkák, szép helyen rendezik, jók a zenék is, remekül érzem magam – sorolta Rácz Péter. Van, akit egy zenekar vonzott, míg másokat a nosztalgia. A Csík zenekar miatt sokan látogattak ki, de a nagy hírverés is kíváncsiságra sarkallt sokakat.

Baranyiné Poczetnyik Mónika lányával látogatott ki; elmondta, tetszik neki a hangulat, s szépen felépítették a fesztiválvárost is. – Iskolás koromban voltam utoljára Miskolcon sörfesztiválon, nagyon kedveltem azokat, így örülök, hogy újraélesztették a rendezvényt – fogalmazott Kovács Zsolt.

Az általunk megkérdezettek közül a tömören fogalmazók sem tévedhettek túl sokat: „jó az idő, jó a kaja, jók az italok” – így hangzott egy rövid vélemény.

A négynapos rendezvényt Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és Hajdú Péter főszervező értékelte portálunknak. – Több tanulsága van a rendezvénynek: egyrészt a miskolciak igénylik a nívós, jó hangulatú eseményeket, másrészt a Népkert bebizonyosodott, hogy tökéletesen alkalmas ilyeneket rendezni. Jövőre ugyanitt találkozunk! – hangsúlyozta. Személyes élményeiről kérdezve elmondta, a rendezvény négy napja alatt kiválóan szórakozott, sok baráttal, ismerőssel találkozott, és örült neki, hogy rengetegen látogattak ki.

Hajdú Péter arról beszélt, hogy az előzetes adatok szerint a fesztivál négy napja alatt mintegy hetvenezren fordultak meg a Népkertben. – A következő évben szeptember 5–8 között tartjuk a fesztivált, tehát ugyanitt találkozunk, újabb külföldi sztárfellépőkkel. A mostanihoz képest csak kisebb változások, javítások lesznek, például a nagyszínpad kicsinek bizonyult idén, így jövőre nagyobb területet biztosítunk a látogatóknak – zárta Hajdú Péter. Nincs más hátra, mint várni a jövő évi fesztivált ugyanitt, ugyanekkor!

Forrás: minap.hu

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031