Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Vasárnapig dübörög a Miskolci Sörfesztiválnews/341_0_t.jpgÜnnepélyes keretek között, a Csík zenekar koncertjével vette kezdetét csütörtökön este a Miskolci Sörfesztivál a Miskolc Színpadon, a Népkertben. A koncertet megelőzően a megjelenteket Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, Richard Raši, Kassa főpolgármestere és Hajdú Péter, a televíziós személyiség a rendezvény egyik megálmodója köszöntötte.

Már a délutáni óráktól egyre több érdeklődő látogatott ki a Sportcsarnok elé, volt, aki a programok iránt érdeklődött, volt aki a jegyváltás előtt először kívülről szemlélte meg a fesztiválnak otthont adó Népkertet, és persze olyanok is szép számmal, akik már négy, öt óra tájban jegyért álltak sorba. Odabent, a „sörvárosban” pedig már a délután négy órai kapunyitástól kezdve volt minden, mi szem-szájnak ingere – persze leginkább sör, üdítők, sörkorcsolya, és az elmaradhatatlan miskolci perec és kolbász.

Aztán háromnegyed hétkor –a Csík zenekar fellépését megelőzően – hivatalosan is megnyitották a Miskolci Sörfesztivált. Kriza Ákos polgármester köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy Miskolc újabb fesztivállal gazdagodott, reményét fejezte ki, hogy a vasárnapra bebizonyosodik, ez Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb sörfesztiválja.
– Az acélváros újból tündököl, Miskolc újra fesztiválváros lett. Gasztronómiai, kulturális fesztiválok, rendezvények sokasága várj mindenkit városunkban egész évben, és a új, megújuló rendezvényeink bebizonyították, van is igény ezekre, rengetegen voltak kíváncsiak akár az Operafesztivál programjaira, ezen belül az ingyenes Toscára, az Avasi Kilátónál – emlékeztetett Kriza Ákos.

Hangsúlyozta, jövő héten pedig kezdődik a CineFest, Közép-Kelet-Európa legnagyobb filmfesztiválja, mely iránt szintén egyre nagyobb az érdeklődés, évek óta rengetegen vannak a programokon és kísérőrendezvényein. Kriza Ákos buzdított mindenkit, hogy kóstolja meg a szinte mindenhol kapható miskolci sörperecet, és az egyetlen haza szerzetesrend, a pálosok receptúrája alapján elkészült miskolci kolbászt. Mint mondta, a program remek alkalom arra is, hogy előre tekintsen a következő évre is, ezt pedig úgy teszi, hogy testvárosunk, Kassa, jövő évi programjait népszerűsítse. Ismert, jövőre Kassa lesz Európa Kulturális Fővárosa – a programokhoz egyébként Miskolc is csatlakozik, s mint arról délután a minap.hu is beszámolt, a két város vezetője éppen ma délután írt alá együttműködést, melynek értelmében közös munkába kezdenek, hogy erősítsék egymást a kultúra és a turizmus területén.

Folytatás a minap.hu oldalán >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031