Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Kassa és Miskolc: együtt a kultúráért és a turizmusértnews/340_0_t.jpgEgyüttműködési megállapodást írt alá csütörtökön Miskolc és Kassa polgármestere, melynek célja a Kassa Európa Kulturális Fővárosa 2013 projektben való közös munka a turizmus és a kultúra területén. Kriza Ákos és Richard Raši köszöntője után a programokat ismertették a résztvevők.

Miskolc és Kassa önkormányzata csütörtökön formálisan is szorosra fűzte együttműködését a jövő évi, Kassa Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozat kapcsán. A kontraktus aláírásán a két városvezető mellett jelen volt Renáta Lenártová, Kassa alpolgármestere, Czimbalmosné Molnár Éva és Štefan Daňo főkonzul, Ján Sudzina, a Kassa 2013 igazgatója, Kiss Gábor alpolgármester, Csiszár Miklós jegyző, valamint Kákóczki András a Kulturális, Idegenforgalmi és Városmarketing Osztály vezetője.

Miskolc polgármestere ünnepnek nevezte a napot a keret-megállapodás megkötése kapcsán.
– Több száz éves szerves kapcsolat köti össze a két települést, melyek viszonya 1997-ben testvérvárosi kötelékké érett. Számos program erősíti ezt az összeköttetést, melynek csúcsa a 2013-as kulturális főváros projekt lesz – emelte ki Kriza Ákos. – Célunk, hogy tartalommal töltsük meg ezt a határozott időre szóló, formális keretet, bizonyítsuk, mire képes együtt a két város, megmutassuk Miskolcot és Kassát. Szurkolunk testvérvárosunk sikeréért, és ahogy eddig, ezután is dolgozni fogunk a közös célért – hangsúlyozta a városvezető. Kriza Ákos hozzátette, Kelet-Európa ezt a felét határozott, nagy lépésekkel előre tudják vinni, ilyen a jövő évi projekt is, melynek eredményességében töretlenül bíznak.


Kassa főpolgármestere azzal kezdte, magánszemélyként is baráti városnak tarja Miskolcot, a két város politikai helyzettől függetlenül mindig jó viszonyt ápolt egymással. Mint fogalmazott, személy szerint a leggyakrabban megforduló polgármester a borsodi megyeszékhelyen.
– Bízom benne, hogy a megállapodásban kiemelt területek, azaz a kultúra és a turizmus fellendítése mellett gazdasági célokat is kitűzhetünk és megvalósíthatunk. A Kassa 2013 még közelebb hozhatja a két település lakóit egymáshoz, akik a programokon kívül is ellátogatnak majd a másik városba, akár több napra – mondta Richard Raši, megjegyezve, akik az elmúlt hetekben a felvidéki városban jártak, láthatták a csütörtökön kezdődő miskolci sörfesztivált hirdető óriásplakátokat, mely egyik jele marketingkapcsolatuknak.
A köszöntőket követően Kriza Ákos és Richard Raši Kassa aláírták a megállapodást, majd a közös programokat ismertette részletesen a Kassa Európa Kulturális Fővárosa 2013 projekt igazgatója és Kiss Gábor, Miskolc alpolgármestere.
Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031