Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Tovább erősítik a közbiztonságot: belügyminiszteri látogatás és új járőrpárosoknews/338_0_t.jpgHúszfős gyalogos, rendőrökből és közterület-felügyelőkből álló járőrszolgálat kezdi meg munkáját Miskolc legfrekventáltabb pontjain. Az erről szóló megállapodást ma írta alá a város és megyei rendőrkapitányság, de már az eligazításuk, útnak indításuk is megtörtént.

A program indítása, a megállapodás aláírása alkalmából ma Miskolcra látogatott Pintér Sándor belügyminiszter, aki a nap folyamán tárgyalt Kriza Ákos polgármesterrel.

Pintér Sándor Belügyminiszter ma délután érkezett Miskolcra, és tárgyalást folytatott Kriza Ákos polgármesterrel. Ezt követően írták alá Miskolc város és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr- Főkapitányság együttműködési megállapodását. A megállapodást Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, Mecser Tamás r. ezredes, a megyei rendőr-főkapitányság főtanácsosa írta alá.

Az eseményen Pintér Sándor belügyminiszter mellett részt vett Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára és Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára is. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és Miskolc önkormányzata közötti együttműködési megállapodás legfontosabb eleme, hogy Miskolc területén 20 fős gyalogos járőrszolgálat kezdi meg munkáját a város legfrekventáltabb pontjain. A járőrpárosok rendőrökből és közterület-felügyelőkből állnak majd. Az új, a közbiztonság erősítését célzó járőrszolgálat kialakításával és üzemeltetésével kapcsolatos minden költséget Miskolc városa finanszíroz.

Kriza Ákos az aláírást követő tájékoztatójában utalt azokra a lépésekre, amelyeket az elmúlt két év során, a közbiztonság erősítése érdekében történtek Miskolcon. Mint mondta, az emberek napi közérzetét, biztonságérzetét érintő, egyik legsúlyosabb probléma, amivel a választások után szembesülniük kellett, az úgynevezett Fészekrakó-ügy volt. Ennek kezelése, megoldása érdekében rendszeres ellenőrzések indultak az érintett területeken, a rendvédelmi hatóságok és a szolgáltatók képviselőinek a közreműködésével. A sorozatos akcióknak egyre láthatóbbak az eredményei, már több mint ötven "fészekrakós" lakás ürült meg.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és Miskolc önkormányzata közötti együttműködési megállapodás legfontosabb eleme, hogy Miskolc területén 20 fős gyalogos járőrszolgálat kezdi meg munkáját a város legfrekventáltabb pontjain. A járőrpárosok rendőrökből és közterület-felügyelőkből állnak majd. Az új, a közbiztonság erősítését célzó járőrszolgálat kialakításával és üzemeltetésével kapcsolatos minden költséget Miskolc városa finanszíroz. A járőrpárosok eligazítása és elindítását ma tartotta Kovács László Csaba, a Közterület-felügyeleti és Rendészeti Osztály vezetője és Majoros Flórián a rendőrség közrendvédelmi osztályvezetője. Itt többek között elhangzott: a megállapodás célja, hogy az emberek biztonságérzete tovább javuljon, és erősödjön az az együttműködés, ami már eddig is több területen, például a közös hatósági ellenőrzéseken vagy intézmények biztosításában eddig is hatékonyan szolgálta a közrend védelmét.

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031