Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Centenáriumi tanévnyitó az Andrássybannews/336_0_t.jpgAz idén száz éves Andrássy Gyula Szakközépiskola jubileumi tanévét szombaton délelőtt nyitották meg az iskolában, amelyet megtisztelt jelenlétével Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, Csöbör Katalin országgyűlési képviselő és Uwe Mang a Bosch gazdasági igazgatója.

Az iskola névadója gróf Andrássy Gyula, a kiegyezés miniszterelnöke, később osztrák-magyar külügyminiszter annak idején sokszor megfordult megyénkben. Talán most is letekintett az égből Miskolcra, hogy megnézze az évszázados iskola tanévnyitó ünnepségét.

Az udvaron tartották a jeles eseményt, ahol Kovács János igazgató köszöntötte a diákokat, tanárok és a vendégeket, köztük Kriza Ákos polgármestert, aki 70 év után az első polgármester aki személyesen részt vesz az iskola tanévnyitóján, valamint Csöbör Katalin országgyűlési képviselőt, Kiss Gábor alpolgármestert, Papp Zsolt humán főosztályvezetőt és Uwe Mangot, a miskolci Bosch gazdasági igazgatóját. Kovács János beszédében kitért arra, hogy a jeles évforduló öröm és kihívás az iskola számára. Ráadásul soha nem látott sokaságú diák lesz Andrássys az idén.

Bemutatta az iskola hat új tanárát. Örömmel számolt be arról, hogy hosszú távú partneri együttműködést alakítottak ki Miskolc egyik legnagyobb cégével, a Bosch-al, aminek köszönhetően a cég segítségével kialakították a Bosch tantermet és két Bosch osztályt is indítanak. A szakképzési támogatásból megújult a szakiroda is. A város külön anyagi segítségének köszönhetően pedig felújítják az iskola – egyébként eléggé megviselt – homlokzatát.

– Bízom benne, hogy tartós, értékteremtő munkával tesszük híressé a centenáriumi évet – fogalmazta meg az intézmény célját Kovács János és az alkalmat megragadva megnyitottá nyilvánította az új tanévet. Kriza Ákos talán saját gyerekkorára visszagondolva azzal kezdte, hogy a diákoknak nem a legkedveltebb nap a tanévnyitó, azonban ez az élet rendje. Méltatta az iskola évszázados, a tudás és a műveltség szolgálatában kifejtett tevékenységét. A jól gondozott tehetség az oktatási intézmény elismerése. Az Andrássy a miskolci szakképzés igazi fellegvára, ahol konzervatívan ragaszkodnak a tudás és az értékközvetítéshez, viszont mégis nyitottak az újra, innovatívak. A Bosch bekapcsolódását a szakképzésbe külön kiemelte a polgármester, mondván a piac változásait, igényeit követni kell a munkaerőképzés tekintetében. Erre jó példa az iskola és a város meghatározó cégének az együttműködése. – A következő száz év sikertörténete ma kezdődött! – zárta ünnepi beszédét Kriza Ákos.

Folytatás a minap.hu oldalán >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031