Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Miskolcon helyezték üzembe Kelet-Magyarország első elektromos töltőoszlopátnews/334_0_t.jpgMiskolcon helyezték üzembe Kelet-Magyarország első elektromos töltőoszlopát. Az Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyrt. (ÉMÁSZ) központja előtt Kriza Ákos polgármester avatta fel elektromos- és tölthető hibrid autók töltésére alkalmas, ingyenesen használható közterületi berendezést, egyúttal bemutatták a társaságcsoport elektromosautó-flottájának legújabb tagját.

Egy Citroën C-ZERO-val érkezett az ünnepélyes átadó helyszínére Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, akit Szily Nóra televíziós műsorvezető, a sajtótájékoztató konferansziéja szállított az ÉMÁSZ miskolci központja elé. Itt helyezték üzembe a keleti országrész első töltőoszlopát, amely az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport nyolcadik, elektromos- és tölthető hibrid autók töltésére alkalmas, ingyenesen használható közterületi berendezése. A városvezetőt elmondása szerint halkságával és gyors indulásával egyből meggyőzte a jármű.

Kövesdi Zoltán, az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport igazgatósági tagja elmondta, a geotarifa és a zöldenergia után az elektromos autó és töltőoszlop a harmadik nagy, a környezettudatos energiafogyasztást előtérbe helyező lépése a vállalatnak.– Az autó széndioxidmentes, a lényeg, hogy megújuló nap- és szélenergiákból nyerjük a hajtáshoz szükséges erőt. Bízunk a környezetbarát technológia elterjedésében, a négykerekű után jöhet majd a villanykerékpár. Célunk, hogy töltőoszlopokkal olyan hálózatot építsünk ki, hogy Budapesttől Kassáig el lehessen jutni elektromos autóval, utóbbi városban is van ugyanis töltési lehetőség – hangsúlyozta Kövesdi Zoltán. Az igazgatósági tag hozzátette, a következő állomást Mezőkövesden tervezik felállítani. A szakember azt is elmondta, 2013 végéig ingyenesen biztosítják az energiát a töltőoszlopokból, ehhez az ÉMÁSZ ügyfélszolgálatán kell előre bejelentkezni.

Miskolc polgármestere szerint az elektromos autók pozitív változást hozhatnak a városi közlekedésben.
– Tavaly sokszor elsőként került a középpontba a város a szmogriadó kapcsán. Ezek a járművek is hozzájárulhatnak a közlekedés megváltoztatásához, ez pedig zöld településhez vezet. A cél a belváros tehermentesítése, melyet elkezdtünk a kötöttpályás közlekedés fejlesztésével, a nulla-emissziós zónák kialakításával és a kerékpárút fejlesztésével – mondta Kriza Ákos. A városvezető emlékeztetett az ÉMÁSZ-szal való korábbi együttműködésre: az áramszolgáltatóval ugyanis tavaly ősszel LED-esre cserélték a Szemere kert világítását.

Folytatás a minap.hu oldalán

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031