Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Elkészült az ötvenmilliomodik Bosch-kéziszerszám Miskolconnews/333_0_t.jpgÜnnepélyes keretek között gördült le a Robert Bosch Power Tool Kft. miskolci gyártósoráról az 50 milliomodik kéziszerszám csütörtök délután. A magyar fejlesztésű terméket Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és Angsar Lengeling, a miskolci Robert Bosch Power Tool Kft. ügyvezető igazgatója szerelte össze.

A teljes egészében miskolci fejlesztésű PSR Select akkus csavarozó forradalmi újítás az elektromos kéziszerszámok világában, sorozatgyártása közel kétévnyi fejlesztés után, 2012 márciusában kezdődött meg; az ötlet egy tehetséges helyi mérnök fejéből pattant ki.

Angsar Lengeling elmondta, különleges nap 2012. augusztus 23-a gyár életében, hiszen az 50 milliomodik, Miskolcon legyártott kéziszerszám alkalmából rendezett ünnepség tisztelgés egyrészt a közösség előtt, mely már számtalanszor bizonyította, hogy a Bosch szellemisége elválaszthatatlan az újításoktól. Példaértékűnek nevezte a gyár minden dolgozójának elkötelezett munkáját, mint mondta, enélkül a cég nem tudna közel egy évtizede sikeres lenni Miskolcon.

A Robert Bosch Power Tool Kft ügyvezetője gratulált, és köszönetet mondott a PSR Selectet megálmodó és összeszerelő csapatnak is, hangsúlyozta, nem lehet elégszer hangsúlyozni azt, hogy ez a kéziszerszám magyar fejlesztés.
– A PSR Select akkus csavarozó kifejlesztése, gyártása és sikere jól szimbolizálja a Bosch csoport, Miskolc és az ország kiváló együttműködését – mondta Angsar Lengeling. A cégvezető reményét fejezte ki, hogy ahogy az elmúlt több mint egy évtizedhez hasonlóan, a jövőben is együttműködik, közösen fejlődik majd Miskolc és a Bosch.

– Egy ünnepre összegyűlő közösség mindig két irányba tekint az ünnepen: megemlékeznek a múlt sikereiről, illetve előretekintenek a jövőre kicsit – hangsúlyozta Kriza Ákos, Miskolc polgármestere. A múlttal kapcsolatban elmondta, az ötvenmilliomodik kéziszerszám apropóján rendezett ünnepség jól mutatja a cégcsoport Miskolcon végzett 10 éves munkájának gyümölcsét.

– A Bosch miskolci története sikertörténet. Sikertörténet, mert mára minden magyar kezében több mint öt Miskolcon gyártott kéziszerszám lehetne, mert a munkahelyteremtés terén Miskolcon élenjárt az elmúlt években, és sikertörténet, mert példát mutat a műszaki, tudományos és társadalmi együttműködésre – hangoztatta Kriza Ákos utalva arra, hogy a Bosch mára részt vesz az oktatás minden területén Miskolcon, a óvodától kezdve, egészen a felsőoktatásig.A polgármester elmondta, Miskolc mindennapjait, egész arculatát ma már lehetetlen elképzelni a Bosch jelenléte nélkül.

– A Bosch és Miskolc kölcsönös hasznot hozó együttműködése jelzi azt, hogy a cégcsoport Miskolcon otthonra talált, illetve azt, hogy a város örömmel fogadta be a Boscht. Ezért különösen örülök, hogy résztvevője lehettem e nagyszerű eseménynek, amely világosan megmutatta, hogy a vezető vállalat nem csupán újabb és újabb munkalehetőséget biztosít a miskolciaknak, de az innováció kiérlelt helyi modelljével példát is tudunk mutatni Magyarország egésze számára – hangsúlyozta Kriza Ákos.A városvezető leszögezte, az ünnepi alkalom, illetve a Bosch sikeres múltja reményteli jövőt vetít előre. Kriza Ákos megköszönte előre is a cég vezetőségének együttműködő hozzáállását, a munkatársak áldozatos munkáját, illetve biztosította a cégcsoportot arról, hogy együttműködésről biztosította a cégcsoportot a jövőre nézve is.

Végül Kriza Ákos az alkalomhoz illően különleges – a vállalat egyik női fejlesztőmérnöke által kézzel festett – matyómintás kéziszerszámot vehetett át a gyár munkatársaitól.

Forrás: minap.hu

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031