Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
„Az Isten engem úgy segéljen!”news/331_0_t.jpg„Az Isten engem úgy segéljen!” - – mondta ki egyszerre több mint ötven, határainkon túl élő, de magyar származású ember állampolgári esküje végén Kriza Ákos polgármester és a Szent István-szobor mellett az augusztus 20-ai ünnep kapcsán összegyűlt miskolciak előtt. Az érintettek felemelő és felejthetetlen érzésnek nevezték a pillanatot, mikor átvették honosítási okiratukat.

– Szeretettel és nagy tisztelettel köszöntöm azokat, akik ma itt, újra Magyarország állampolgárai lehettek – fordult az okiratot átvevők felé Kriza Ákos polgármester ünnepi köszöntője kezdetén. – Mert, habár ők maguk nem is, őseik valamikor Magyarországon éltek, s a haza számukra is a Kárpát-medencét, azt a majd 283 ezer négyzetkilométernyi csodás területet jelentette, amit 1920-ban, a trianoni békediktátummal törpe méretűre zsugorítottak – fogalmazott Miskolc polgármestere.

Kriza Ákos véleménye szerint a magyar nemzet azonban most újra összekapaszkodott, bár az országhatárok máshová kerültek, egymáshoz való kötődésünk azonban még jobban megerősödött. „Nincs az a hatalom, az a szerződés, az a paktum, amely ezt felülírhatja” – tette hozzá.

Szent István Intelmeiből idézett a polgármester, miszerint az állam az, ami egyesíti a nemzetet, és befogadja az újat. Mint mondta, első keresztény királyunk bölcsessége, belátása kellett ahhoz, hogy az egység megszülessen. A magyar nép viszontagságos évtizedeit felidézve hozzátette, „nekünk mindig harcolnunk kellett”, azonban „kiállunk nemzetünk egysége és szuverenitása mellett”.

– Előre kell tekintenünk, és együtt kell mennünk az úton. A jövőbe ívelő hidat kell építsük. A cél világosan áll előttünk, ha együtt megyünk, a remény és az álmok valósággá válnak – fogalmazott Kriza Ákos.

Több mint ötvenen tették le az esküt és a fogadalmat  - köztük egész családok - Miskolc polgármestere és a város lakói előtt, majd Kriza Ákos aláírta az okleveleket, átadta a határokon túlról érkezetteknek.

Forrás: minap.hu

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031