Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
A miskolci városvezetésnek van terve, hogy rendet tegyen a fészekrakós lakásokbanA miskolci városvezetésnek van egy "nagyobb ívű terve" arra, hogy a Fészekrakó programban érintett lakásokban rend, tisztaság és nyugalom legyen - jelentette ki Kriza Ákos (Fidesz-KDNP), a település polgármestere az M1 Ma reggel című műsorában hétfőn.

A városvezető felidézte, hogy a kormány 2005-ben változtatta meg a lakáshoz jutási rendeletet. Ezt akkor a helyi önkormányzat egy olyan rendelkezéssel is megtoldotta, amely révén jelentős könnyítéssel lehetett kamatmentes kölcsönhöz jutni a borsodi megyeszékhelyen.

Elsősorban Avas és Diósgyőr területén végül többen jövedelemigazolás, illetve önrész befizetése nélkül jutottak lakáshoz, közülük sok család beköltözését követően nem fizette a közműdíjakat, a közös költséget.

A Fészekrakó programhoz kötődően több feljelentés született a program keretében nyújtott banki jelzáloghitelek felvétele során történt visszaélésekkel kapcsolatban. A Miskolci Törvényszéken május 22-én kezdődött elsőfokú tárgyaláson 278 vádlott ügyét tárgyalják. Akkor azt mondták, ítélet várhatóan ősszel születhet.

Kriza Ákos ennek kapcsán azt mondta: meglátása szerint nem lesz ősszel ítélet, ezért nem is várnak a bíróság döntésére, hanem teszik a dolgukat. Úgy fogalmazott, tudják mi a "kötelességük a miskolciakkal szemben". Bár a hatósági ellenőrzéseknek köszönhetően már több mint ötvenen elköltöztek, még mindig több mint kétszáz "úgymond deviáns magatartást tanúsító család él" a fészekrakós lakásokban - mondta a miskolci polgármester, hozzátéve: a hatósági ellenőrzések mellett a miskolci városvezetésnek is van még a tarsolyában néhány megoldási lehetőség, ugyanis nem nyugszanak, "amíg rend nem lesz Diósgyőrön és Avason".

- MTI -

Nézze meg az adás videóját az MTV oldalán ide kattintva >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031