Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Helyszíni bejárás a Miskolci Agrokultúra Kft. bedegvölgyi telephelyénnews/321_0_t.jpgA szükséges állatorvosi vizsgálatok után, a szürkemarhák megérkeztek a napokban a Miskolci Agrokultúra Kft. bedegvölgyi telephelyére. A telephelyet kedden helyszíni bejáráson tekintette meg Kriza Ákos polgármester, a Miskolc Holding vezetőinek társaságában.

a cég év elején alakult meg, a Miskolc Holding Zrt. tagvállalataként, a város mezőgazdasági területeinek a hasznosítására. Tevékenységének fő területei az állattenyésztés, a gyepgazdálkodás valamint a kertészet illetve - ehhez kapcsolódóan - az úgynevezett „hulladék-hő” hasznosítása a fóliasátrakban.

A város tulajdonában álló 110 hektáros bedegvölgyi rész a Dóczy utca fölött korábban is gulyalegelő volt, jó ideje azonban elhanyagolták, nem volt hasznosítva.
A területet a közelmúltban megtisztították, állattartó helyeket, karámokat, kiszolgáló helyiségek alakítottak ki. Korábban mangalicákat helyeztek el itt – szám szerint 67-et – most pedig, a terveknek megfelelően, megérkezett a 40 szürkemarha is.
A telephelyet kedden helyszíni bejáráson tekintette meg Kriza Ákos polgármester, Vécsi György, a Miskolc Holding igazgatóságának elnöke, Pálffy Kinga, a holding vezérigazgatója, Lantos Ottó, a Miskolci Agrokultúra Kft. ügyvezetője, és Kovács Józsefné, a terület önkormányzati képviselője.

Kriza Ákos egyebek mellett elmondta: köztudomású, milyen nehéz gazdasági helyezetben vették át a város irányítását. Minden lehetőséget meg kívánnak ragadni ami segítheti a város gazdálkodását, az Agrokultúra Kft. pályázati pénzeket, támogatásokat és a közfoglalkoztatásban rejlő lehetőségeket kihasználva, kedvező áron, minőségi alapanyagokkal tudja majd ellátni a városi közétkeztetést biztosító konyhákat.

Forrás: minap.hu

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031