Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Hagyományteremtő sörfesztivál Miskolconnews/320_0_t.jpgMiskolcon rendezik szeptember 6–9. között az ország legnagyobb sörfesztiválját: a Népkertben három színpad, kétszáz árus, ismert hazai és nemzetközi zenekarok, egy kétezer fős sátor és természetesen sör várja a látogatókat. Az esemény pénteki sajtótájékoztatóján Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és Hajdú Péter, a sörfesztivál ötletgazdája ismertette a részleteket.

Miskolc, a kocsonya, a film és az opera fővárosa fesztiváljainak sorába emeli a sört is: a borsodi megyeszékhelyen szeptember 6. és 9. között megrendezik az első és legnagyobb hazai sörfesztivált.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere beharangozó sajtótájékoztatóján kifejtette: a nagyszabású rendezvénysorozatnak Miskolcon a Népkert ad majd otthont.
Mint mondta, nem véletlen, hogy Miskolcon "főszerepet kap" a sör, hiszen a város közelében található az egyik legnagyobb sörgyár, sőt az ország kézműves-sörgyártásának a negyedét is a város jegyzi.

A különleges rendezvénnyel tradíciót szeretnének teremteni – tette hozzá.
Hajdú Péter, a fesztivál egyik szervezője, ötletgazdája kiemelte: rangos eseményre készülnek, és bíznak abban, hogy a látogatói létszám százezres nagyságrendben lesz mérhető.

Az MTI kérdésére úgy fogalmazott: a "borsodi" megyeszékhelyet már a neve miatt is összekapcsolta a sörrel.

A rendezvényen kétszáz árus, százharminc nagyobb stand és egy kétezer főt befogadni képes sörsátor várja majd az érdeklődőket.
Három színpadon, hazai és nemzetközi fellépők – egyebek mellett Thomas Anders és a Modern Talking, a Boney M, valamint a Mr. President - színesítik majd az első, nemzetközi mércével mérhető sörfesztivál programját, ahol a sör mellett a hagyományos miskolci perec is főszerepet kap sörkorcsolyaként.
Megjegyezte: nem lesz koncerttér, hanem a klasszikus sörfesztiválokra jellemző sörpados megoldást választották, hozzátéve, hogy a sörgyártás valamennyi jeles képviselője, gyártója Miskolcon lesz. Emellett felvették a kapcsolatot Miskolc testvérvárosaival, Kassával és Aschaffenburggal is.

A részletes program a fesztivál Facebook oldalán lesz rövidesen olvasható.

- MTI - 

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031