Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Az egészségügyi dolgozókat ünnepelték a MISEK-bennews/312_0_t.jpgA Semmelweis-nap alkalmából az egészségügyi dolgozókat köszöntötte Tóth László, a MISEK ügyvezető igazgatója és Kriza Ákos, Miskolc polgármestere hétfőn. Az ünnepségen átadták a Semmelweis-díjat, és más kitüntetéseket, valamint kinevezéseket.

Az ünnepség megnyitását követően Kriza Ákos polgármester köszöntötte a MISEK orvosait, kollégáit. Mint mondta, egy évvel ezelőtt kicsit más körülmények között ünnepeltek, hiszen akkor már tudták, hogy változás következik majd be a kórházak életében, de még nem volt teljesen világos, miként érinti ez a dolgozókat, a kórházakat és az ellátást, hogy fog változni a hosszú évek alatt megszokott önkormányzati üzemeltetési rendszer.

– Büszkén jelenthetjük ki, hogy minden negatív hang, minden rosszindulatú megjegyzés ellenére a szakmaiság és az akarat győzött. Miskolc számít önökre, arra a sokszor erőn felül teljesített áldozatos munkára, mellyel nap mint nap gyógyítják és ápolják a betegeket – fordult a Semmelweis-nap okán összegyűlt MISEK orvosaihoz a polgármester.

Mint Kriza Ákos fogalmazott, a mi dolgunk az, hogy köszönetet mondjunk, amit nemcsak szóban, hanem egy elismerő pillantással, egy hálás mosollyal, egy baráti kézfogással is megtehetünk. A magyar egészségügy legnagyobb ünnepén Semmelweis Ignác személyéről szólva kiemelte, hogy az anyák megmentőjeként tisztelt orvos nemcsak a magyarságnak, hanem a nemzetközi orvostörténelemnek is fontos alakja. Mint mondta, korszakalkotó felfedezéseivel méltán rászolgált erre a tiszteletre és megbecsülésre már életében is.

– Munkássága és életútja erőt adhat mindenkinek, hogy változatlan elszántsággal, fáradhatatlan és lelkiismeretes szakmai munkával járuljon hozzá az egészségügyi ellátórendszer működtetéséhez – hangsúlyozta Miskolc polgármestere.

Mint elhangzott, bár május 1-jétől nem a városi önkormányzat fenntartásában, tulajdonában van a MISEK Nonprofit Kft., az önkormányzat, a miskolciak és a miskolci betegek számára különös jelentőséggel bír, stratégiai szerepe van.

– Az önkormányzat a továbbiakban is ugyanolyan odafigyeléssel fog a kórházra tekinteni, mint eddig. Minden miskolci számára fontos ugyanis, hogy továbbra is biztosított legyen a hatékonyan működő egészségügyi ellátórendszer, amely megfelelő színvonalú egészségügyi szolgáltatást és megfelelő szakmai hátteret biztosít a dolgozóknak és a betegeknek egyaránt – mondta Kriza Ákos polgármester.

A Semmelweis-díjat idén Tornai Ildikó osztályvezető főorvos vehette át, aki az elismerést megköszönve Semmelweis Ignác életének fontosabb pontjait kiemelve beszélt az anyák megmentőjéről.

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031