Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Dr. Kriza Ákos: nincs konkrétum az MSZP feljelentéseibenBudapest, 2012. június 28., csütörtök (MTI) - Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere szerint nem tartalmaznak semmilyen konkrétumot azok a feljelentések, amelyekről az MSZP beszámolt.

Simon Gábor szocialista országgyűlési képviselő csütörtökön sajtótájékoztatóján azt mondta, hetvenhét ügyben - köztük a városi vagyonkezelőnél kifizetett prémiumok és az új villamosok beszerzése miatt - tesz feljelentést a miskolci MSZP, számításuk szerint ezekben az ügyekben csaknem három és fél milliárd forint kár érte a borsodi megyeszékhelyet.

Azt is közölte, hogy nagyjából ötven esetben hűtlen kezelés miatt tesznek feljelentést, de okirat-hamisítás, hanyag kezelés és hatóság félrevezetése miatt is a nyomozó hatósághoz fordulnak. Dr. Kriza Ákos a Hír TV Rájátszás című műsorában erre reagálva azt mondta, "egy szó sem igaz abból", amit az MSZP állít, minden vád "lebegtetett", és nem tartalmaz konkrétumokat.

Mint mondta, 2010-ben megdöbbentek azon, hogy a város milyen gazdasági helyzetben van, 74 ügyben később feljelentést is tettek, de ezek még nem kerültek vádemelési szakaszba. Földesi Norbert, az MSZP miskolci frakcióvezetője a csütörtöki sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a város a legkedvezőtlenebb ajánlat mellett döntött az új villamosok beszerzésekor, illetve hogy a veszteséges városi vagyonkezelőnél a tavalyi év végén prémiumot osztottak a cég vezetőinek, jogilag is megkérdőjelezhetően.

Dr. Kriza Ákos 2011 márciusában tett feljelentést, mert több bűncselekmény gyanúja is felmerült az önkormányzatnál, az önkormányzati cégeket tömörítő Miskolc Holding Zrt.-nél, illetve annak leányvállalatainál. A könyvvizsgálói jelentés, majd a jogi felülvizsgálat csaknem 30 milliárd forint hiányt és kárt tárt fel. A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség április elsején rendelt el nyomozást.

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031