Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Napirend előtt az Operafesztiválról, a belvárosrólnews/304_0_t.jpgNapirend előtt Kriza Ákos polgármester egyebek mellett az operafesztivál eredményeiről, a belvárosi bérlők támogatásáról, miskolci sportsikerekről szólt a közgyűlés csütörtöki ülésén.

Mint mondta: a Bartók+Puccini Miskolci Operafesztivál vasárnap véget ért, de még hosszú ideig fogunk beszélni róla. Azért, mert 2012-ben a legnehezebb anyagi körülmények között is világszínvonalú fesztivál jött létre, és azért, mert 12 év után az opera valóban mindenkié lett Miskolcon.

- Kesselyák Gergely, az Operafesztivál művészeti vezetőjének koncepciója arról szól, hogy a műfajt csak úgy lehet átmenteni a jövő nemzedékének, hogy érthetővé, elérhetővé tesszük mindenki számára.
Ez egy lehetőség. Lehetőség arra, hogy bárki átélhesse az eddig oly szűk rétegnek szánt zene élményét - emelte ki a polgármester.

"... a fesztivál, köszöni szépen, megvan, jól van; úgy tűnik, a város támogatása se hiányzik, és mindezeknek köszönhetően rendkívül magas színvonalra képes." - idézte Kriza Ákos egy komolyzenei magazinból, elmondva: már a fesztivál közben többen kiemelték azok közül, akik megtiszteltek bennünket érdeklődésükkel, hogy ilyen válságos időkben, amikor hiányzik a pénz, csak az ötlet, a kreativitás jelentheti a kiutat, a kitörést.

- Köszönet a szervezőknek, a támogatóknak, a művészeti vezetőnek a sikeres operafesztiválért. De mindenek előtt köszönet a nagyszerű, igazi érzelmekkel teli miskolci közönségnek ezért a néhány feledhetetlen napért. Kíváncsian, és türelmetlenül várjuk a még izgalmasabb folytatást - hangoztatta Miskolc polgármestere.

Kriza Ákos kiemelte: programjukban azt ígérték, kiemelten támogatják a kis- és középvállalkozásokat, élhetővé teszik a várost. - Miskolc vezetése 2010. októbere óta azon dolgozik, hogy a belváros újra élettel teljen meg. A belvárosban sok volt az üres, lerobbant üzlet, ezért is döntöttünk úgy, hogy korszerűsítjük az önkormányzati helyiségek bérbeadásáról szóló rendeletet. 2011. július 1-től 30 százalékkal kell kevesebbet fizetniük a főutcai boltok bérlőinek, 2012. januárjától pedig a korábbi rossz gyakorlattól eltérően a díjat nem emeltük automatikusan 10 százalékkal - hangoztatta Kriza Ákos.

A polgármester kiemelte: az engedményekkel a meglévő bérlőket sikerült megtartani, az üres, önkormányzati tulajdonú helyiségeknek pedig bérlőt találni.Kriza Ákos arról is szólt, hogy ingyenessé tették a nyári, hétvégi parkolást a Régiposta utcai parkolóházban, a belváros életének további élénkítésére. - Mi tehát 2010 októbere óta azon dolgozunk, hogy a belváros újra élettel teljen meg. Ma egy újabb lépést tehetünk előre. Ugyanis most lehetőségük, lehetőségünk lesz arra, hogy a belvárosi területeket kivonjuk a parkolási szempontból kiemelt idegenforgalmi övezetből. Ez azt jelenti, hogy a főutca kezelésében ismét eltérünk a szocialista gyakorlattól, és a szombat délutáni és a vasárnapi díjkötelezettség megszűnik a belváros környékén - emelte ki Miskolc polgármestere, kérve képviselőtársait: szavazzák meg az előterjesztést, mellyel a főutca és a belváros pezsgő életét próbáljuk visszahozni Miskolcra.

Forrás: www.minap.hu

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031