Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Koncepcióváltás az MVK-nál – több lépésben újul meg a hálózatnews/295_0_t.jpgÜtemes, tervezhető, kiszámítható – ezek a hívószavai a miskolci közösségi közlekedés megújításának. A nyári menetrendváltásról tartott sajtótájékoztatón elhangzott, a teljes vonalhálózatot három lépésben alakítják át, az első módosítások június 16-án, azaz most szombaton lépnek életbe, és az új közlekedési koncepció alapelvei már most nyomon követhetők lesznek.

Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere emlékeztetett, a kilencvenes években, illetve még az ezredforduló után is kiváló közösségi közlekedés volt Miskolcon, azonban az elmúlt években egy spirálba került a cég a folyamatos kapacitáscsökkentés és tarifaemelés miatt.
– Az első csapást a 2006/2007-es költséghatékonysági intézkedések jelentették, ezt követően egy olyan hálózat jött létre, melyet a városlakók soha nem szerettek, nem érezték magukénak, nagyon sok volt rá a panasz – mondta Kriza Ákos.

Mint kiemelte, az elmúlt évben tapasztalt folyamatos üzemanyagár-emelkedések miatt jelentősen nőttek a közösségi közlekedés költségei, és bár a város 110 millió forinttal növelte 2012-ben az MVK Zrt. költségvetési támogatását, ez sem bizonyult elegendőnek hosszútávon koncepcióváltás nélkül.

 

– Márciusban egy olyan menetrendi módosító csomag lépett életbe, mellyel kapcsolatban sokaknak voltak félelmeik, érezték, hogy nem fogja kiszolgálni az igényeket, ez pedig be is következett. Éppen ezért egy munkacsoportot hívtam életre, melyben szakmabeliek, szakmai szervezetek, egyebek mellett a VEKE szakemberei is részt vettek. Az elmúlt hónapokban intenzív munka folyt, melynek köszönhetően egy három lépésben bevezetendő új közösségi közlekedési hálózat alakult ki – hangsúlyozta Dr. Kriza Ákos.

Az első lépés június 16-án, szombaton, a nyári menetrendváltással lép életbe, az intézkedések rendezik az Avason tapasztalt problémákat, ütemes menetrendet vezetnek be több vonalon, illetve a korábbinál is több viszonylaton jelenik meg a munkanapi, szombati és vasárnapi menetrend.

Folytatás a minap.hu oldalán >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031