Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Igen a beruházásokra, igen a munkahelyekrenews/289_0_t.jpgIntenzív kapcsolatépítés a lehetséges befektetőkkel - 2010 októbere óta Miskolc mindent megtesz azért, hogy új beruházásokat hozzon a városba, és új munkahelyeket teremtsen. Ennek jegyében Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere hétfőn Moszkvába utazott, az ezzel kapcsolatos költségeket a meghívó fél állja.

A felkérés egy budapesti vállalkozástól érkezett a Borsod-Abaúj- Zemplén megyei Kereskedelmi és Iparkamarához. Az iparkamarát Üszögh Lajos, a BOKIK alelnöke, a Miskolci Vízmű Kft. ügyvezető igazgatója képviseli.

A háromnapos üzleti látogatás célja az orosz-magyar gazdasági kapcsolatok regionális lehetőségeinek fejlesztése, együttműködés kialakítása a kulturális, gazdasági, turisztikai területen és a víztisztítási technológiák magyarországi alkalmazásainak megismerése. Miskolc igyekszik minden olyan lehetőséget kihasználni, melyben benne vannak az új beruházások és új munkahelyek teremtésének lehetőségei.

Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere áttekinti az orosz-magyar regionális gazdasági kapcsolatok bővítésének lehetőségeit, megbeszélést folytat többek között a moszkvai Bogorodszkoje elöljáróság politikai vezetőivel, a helyi gazdasági kamara tisztségviselőivel és az elöljáróság területén található gazdasági társaságok képviselőivel.

Ebbe az intenzív kapcsolatépítésbe illeszkedik a korábbi dél-koreai látogatás is, ahová a városházi delegációt miskolci vállalkozások vezetői is elkísérték. Dr. Kriza Ákos akkor Korea Szöuli magyar nagykövetével a kereskedelmi kapcsolatok erősítéséről tárgyalt, ebben a törekvésében Lengyel Miklós nagykövet támogatásáról biztosította a polgármestert. Ígéretet tett arra, hogy közreműködik a két város intézményei és cégei közötti kapcsolatfelvételnél és segíti a vállalkozások kereskedelmi együttműködését.

A delegációval kiutazó cégek vezetői tárgyalásokat folytattak a koreai és magyar piacok összekapcsolásáról. Miskolc város vezetésének politikai támogatása mellett a termékek exportja és importja erősödhet a jövőben, ezek az új piaci lehetőségek fejlődést hozhatnak a magyar és miskolci vállalkozásoknak is.

Miskolc a jövőben is mindent megtesz a nemzetközi kapcsolatok erősítéséért, új, potenciális befektetői kör megszólításáért. A szocialisták hibáit kijavítjuk, a romokat eltakarítjuk, és új munkahelyeket teremtünk a városban. Miskolc polgári vezetése igent mond az új beruházásokra és az új munkahelyekre, és azt javasolja a miskolci szocialistáknak, hogy támogassák ezt a munkát, vagy legalábbis ne akadályozzák.

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031