Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere Moszkvába utazottDr. Kriza Ákos Miskolc polgármestere hétfőn Moszkvába utazott, az ezzel kapcsolatos költségeket a meghívó fél fizeti

A felkérés egy budapesti vállalkozástól érkezett a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kereskedelmi és Iparkamarához. Az iparkamarát , a BOKIK alelnöke, a Miskolci Vízmű Kft. ügyvezető igazgatója képviseli. A háromnapos üzleti látogatás célja az orosz-magyar gazdasági kapcsolatok regionális lehetőségeinek fejlesztése, együttműködés kialakítása a kulturális, gazdasági, turisztikai területen és a víztisztítási technológiák magyarországi alkalmazásainak megismerése. Miskolc igyekszik minden olyan lehetőséget kihasználni, melyben benne vannak az új beruházások és új munkahelyek teremtésének lehetőségei.

 

Miskolc polgármestere áttekinti az orosz-magyar regionális gazdasági kapcsolatok bővítésének lehetőségeit, megbeszélést folytat többek között a moszkvai Bogorodszkoje elöljáróság politikai vezetőivel, a helyi gazdasági kamara tisztségviselőivel és az elöljáróság területén található gazdasági társaságok képviselőivel. A meghívó – LIT Budapest Kft. és orosz partnerei – víztisztító rendszereket üzemeltetnek a világ minden táján. (Magyarországon a Balaton térségében, Pécsett, Tatabányán, Budapesten, Pápán és Egerben.)

Miskolc számára kiemelten fontos a biztonság megteremtése, melyhez hozzá tartozik a tiszta és egészséges ivóvízellátás biztosítása. A látogatást tehát a tapasztalatszerzés is indokolja: milyen technológiai lehetőségek állnak rendelkezésre ahhoz, hogy Miskolcon ne fordulhasson elő a 2006-os esethez hasonló, amikor is több ezren betegedtek meg az egészségtelen, szennyezett ivóvíztől.

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031