Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Az MSZP mennyiért is utazott?A miskolci küldöttség nem „bulizni” ment testvérvárosunkba Asanba, hanem tárgyalni! Ennek hozadéka nem mérhető egyik napról a másikra, de mindenki biztos lehet abban, hogy hamarabb lesz eredménye, mint a szocialisták esetében, akik 8 év alatt semmit sem tudtak felmutatni, ráadásul ez az út negyedébe sem került annak, amennyiért az előző vezetés utazott annak idején!

Következzen egy kis ízelítő, hogy kik is voltak azok, akik egységnyi idő alatt, a lehető legtöbb közpénzt voltak képesek elkölteni, a külföldiekkel történő kapcsolattartás indokával. Tömösi Katalin (Káli polgármester úr kabinetfőnöke) 2008. május 8-tól 10-ig Lengyelországban 2 nap alatt a napidíj mellett, 322 ezer forintért érezte minden bizonnyal remekül magát. 2009. márciusában két és fél nap alatt a baráti Finnországban a 125 euró napidíj mellett, 263 ezer forintot költött.

Dr. Mokrai Mihály, Miskolc volt alpolgármestere kinevezése után azonnal -minden bizonnyal- fontos és drága külföldi kapcsolatokat kezdett építeni, például Görögországban, ahová 2009 szeptemberében látogatott el 4 napra. Ő a napidíj mellett, mintegy 400 ezer forint közpénzt költött. A választás évében Mokrai Mihály Franciaországban is járt. És ez a kis „kaland” egészen pontosan 230. 386 forintjába fájt a városnak.

2008. szeptemberében igazi városi delegáció utazott Fedor Vilmos volt alpolgármester vezetésével Finnországba. Összesen 8-an utaztak három napra. A repülőjegyeken és a napidíjakon kívül, ez összesen 2 millió 734 ezer 41 forintjába került a miskolci adófizetőknek. A sort még folytathatnánk, de talán már így is világos, hogy a város adósságállománya miért és hogyan háromszorozódott meg a választásokat megelőző három esztendő alatt.

 


 

Turista osztályon utazott a miskolci delegáció Dél-Koreába

A május 19-én reggel induló és május 23-án este Miskolcra érkező delegációt Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere vezette, melynek tagjai a Miskolc Holding, a Miskolci Egyet em, a BOKIK és helyi vállalkozásokképviselői voltak.

Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalától 4, a Miskolc Holdingtól pedig 5, azaz összesen 9 fő utazott. Egy-egy személy utazása -a reptéri illetékkel együtt - 204.500 forintba került, minden más költséget a fogadó város, azaz Asan állt! (A repülőjegyek ára fejenként (oda-vissza Budapest-Szöul viszonylatban) 185 ezer forint volt+ 19.500 forint reptéri illeték. ) A delegáció többi tagja - BOKIK, Miskolci Egyetem és a vállalkozások - saját költségvetésükből rendezték az utazást.

EMLÉKEZTETŐ:

Dél-koreai kezdeményezésre Asan és Miskolc polgármestere tavalytestvérvárosi megállapodást írt alá, prioritásként megjelölvea turisztikai, gazdasági és kereskedelmi együttműködési területeket. Az együttműködéshez a két város egyeteme is csatlakozott. Magyarországon Miskolc az egyetlen város, akikkel kapcsolatfelvételt kezdeményezett a világ egyik sikergazdaságának számító Dél-Korea.

A kiutazás célja az export-import kapcsolatok fejlesztése, a helyi termékek dél-koreai piaci pozíciójának megteremtése, a turisztikai és oktatási együttműködések kialakítása, az ingatlan- és közlekedésfejlesztés, valamint a helyi, térségi vállalatok, vállalkozások "helyzetbe" hozása. Dél-Korea elsősorban Miskolc élelmiszeripara, turisztikai és a gazdaságfejlesztési lehetőségei iránt érdeklődik.

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031