Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Fesztiválvillamoson invitáltak a Borsodi Fonóranews/286_0_t.jpgRendhagyó sajtótájékoztatón, egy menetrend szerint közlekedő 1-es villamoson, ismertette a június 1-jén kezdődő és három napon át tartó XVI. Borsodi Fonó programjait Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, Szarka Tamás, a Ghymes együttes énekese, illetve Sikter Péter, a rendezvény egyik szervezője.

A villamoson a Tiszai pályaudvartól indulva Barsi Csaba és az Agyagbanda szórakoztatta az utazóközönséget. Kriza Ákos és Szarka Tamás a Városház téren szállt fel a Borsodi Fonó villamosára, hogy ismertessék a programokat és meghívják a városlakókat a megújult, és három naposra bővül folkfesztiválra.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere arról beszélt, hogy nem véletlenül villamoson tartották a sajtótájékoztatót, hiszen ez a legkedveltebb közösségi közlekedési eszköz Miskolcon, így itt tudták megszólítani a legtöbb miskolcit.
– A fonó ugyanis a messziről jött látogatókat éppúgy várja, mint a miskolciakat, kicsiket és nagyokat. Olyan programokat állítottunk össze, ahol a három nap alatt mindenki megtalálja a számítását a várban, ebben a különleges környezetben – hangsúlyozta Kriza Ákos.

Szarka Tamás, a Ghymes énekese is szimbólumnak nevezte a villamoson tartott tájékoztatót, fesztiválismertetőt.
– Egyszer hallottam, hogy a villamos olyan, mint a szerelem, ha elmegy az egyik, rögtön jön a következő. Így van ez a fesztiválokkal is Miskolcon júniusban, egyik fesztivált követi a másik – mondta Szarka Tamás.

A XVI. Borsodi Fonó programjait ragyogónak, változatosnak nevezte, mint mondta, öröm számára, hogy a programok mindenkihez szólnak, és reményét fejezte ki, hogy nagyon sok embert vonz majd a fesztivál idén is a diósgyőri várba, Miskolcra.
– A Ghymes együttes egyébként szinte már haza jár Miskolcra, a diósgyőri várba, a kilencvenes évek óta rendszeresen járunk ide fellépni. A Borsodi Fonón is többször megfordultunk már, dolgoztunk és dolgozunk együtt a Miskolci Szimfonikus Zenekarral, egyszóval Miskolc és Diósgyőr kiemelt és kitüntetett helyen van a zenekarunk életében – szögezte le Szarka Tamás, hozzátéve, hogy várnak mindenkit a Ghymes vasárnapi koncertjére éppúgy, mint a fonó összes többi koncertjére, kísérőrendezvényeire.

Folytatás a minap.hu oldalán >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031