Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Miskolci delegáció utazott Dél-Koreábanews/285_0_t.jpgMiskolci delegáció utazott Dél-Koreába május 18-án reggel. A delegációt Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere vezette, melynek tagjai a Miskolc Holding, a Miskolci Egyetem ésa BOKIK képviselői voltak és három napot töltöttek a Kelet-ázsiai országban.

A kiutazás célja az export-import kapcsolatok fejlesztése, helyi termékeink dél-koreai piaci pozíciójának megteremtése, a turisztikai és oktatási együttműködések kialakítása, az ingatlan- és közlekedésfejlesztés, valamint a helyi, térségi vállalatok, vállalkozások "helyzetbe" hozása.

Dr. Kriza Ákos Korea Szöuli magyar nagykövetével akereskedelmi kapcsolatok erősítéséről tárgyalt. Lengyel Miklós nagykövet támogatásáról biztosította a polgármestert. Ígéretet tett arra, hogy közreműködik a két város intézményei és cégei közötti kapcsolat felvételnél és segíti a vállalkozások kereskedelmi együttműködését.

Ezt követően Bo Ki-WangAsan polgármestere fogadta a delegációt az asani városházán. A tárgyaláson az egyik legfontosabb téma a turisztikai területeken való együttműködés volt. Asan polgármestere felelevenítette tavalyi ,Barlangfürdőben tett látogatásukat és elmondta : olyan új, és számukra is ismeretlen lehetőségeket láttak, melyek még az egyébként kiemelkedő fürdő kultúrával rendelkező koreaiak számára is újdonságnak számítanak. Bo Ki-Wang hozzátette: éppen ezért minden Magyarországra utazónak ajánlja a miskolctapolcai Barlangfürdőt.

 

A városvezetők megállapodtak abban is, hogy bár a távolság nagy Asan és Miskolc között, mégis megpróbálják a két város közösségét közelebb hozni egymáshoz. Ennek lehetőségeiről a jövőben konkrét egyeztetések kezdődnek. Az asani városháza előtt elültették Miskolc fáját.

delegáció látogatást tett az egész Koreában egyedülálló asani ipariparkban,ahol az iparipark infrastrukturális kialakításának folyamatával ismerkedtek meg és azzal a kiváló példával,hogy egy nagyvárosban hogyan tud úgy együttműködni az ipar és a lakosság, hogy az mindenki hasznára váljon.Az asani tudományos központban a jövő technológiáival találkozhatott a miskolci küldöttség.

Az asani Hoseo Egyetem és a Miskolci Egyetem rektora, Prof. Dr. Patkó Gyula a csereprogram lehetőségeiről egyeztettek.

Dr. Kriza Ákos polgármester és a Miskolcról érkezett delegáció bele pillanthatott két multinacionális vállalat, a Hyundai és a Samsung működésébe, és annak rendszerébe, hogy ezek a vállalatok, hogyan segítik a város fejlesztését.
A delegációval kiutazó cégek vezetői tárgyalásokat folytattak a koreai és magyar piacok össze kapcsolásáról. Miskolc város vezetésének politikai támogatása mellett a termékek exportja és importja erősödhet a jövőben, ezek az új piaci lehetőségek fejlődést hozhatnak a magyar és miskolci vállalkozásoknak is.


Dr. Kriza Ákos Miskolc, és Bo Ki-WangAsan polgármestere megállapodtak, hogy a közös ügyek továbbvitele
érdekében folyamatos lesz az egyeztetés a két város között. A koreai polgármester ígéretet tett arra is, hogy jövőre ők
jönnek Miskolcra, ahol az elért eredményekről és további tervekről tárgyalnak majd.

A repülőjegy árát a kiutaztatók ( Polgármesteri Hivatal, Miskolc Holding, BOKIK, Miskolci Egyetem és a vállalkozások) saját költségvetésükből rendezték, minden más költséget a fogadó város állt.

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031