Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Kriza Ákos a TV2 Mokka című műsorábanPintér Sándor szerint szükség lenne a piros lámpás negyedekre. Bár a törvény szerint kötelező lenne, de eddig csak Miskolcon jelöltek ki erre a célra egy területet. Igaz ez is csak egy rövid ideg működött.

A rendszeres hatósági ellenőrzések, a postai kifizetések közterületen történő megszüntetése és most a türelmi zóna kijelölése is a miskolci rendteremtést szolgálja. 

A türelmi zóna kijelölésére törvény szólítja föl az önkormányzatokat.

Miskolcon évek óta probléma az örömlányok és a futtatóik ténykedése a Tiszai pályaudvar, a Soltész Nagy Kálmán, de már a Bajcsy- Zsilinszky utca környékén is. Kismamák, szülők és nagyszülők jelezték: tarthatatlan, hogy örömlányok sétálnak az iskolák, óvodák környékén, a lakótelepeken.

A miskolci türelmi zóna kijelölése illeszkedik a rendteremtés politikájába. A cél prostitúció területi korlátok közé szorítása, a hozzá kapcsolódó tevékenységek kontrollált visszaszorítása.

A türelmi zóna kijelölésének vizsgálata a rendteremtés folyamatába illeszkedik.

A tervezet szerint, a törvényi előírásokat messzemenően betartva Miskolc, Sajósziget út 2 és 19. szám (gátőrház) közötti szakaszra jelölné ki az új városi türelmi zónát.

A vita tanulságainak kiértékelése után várhatóan az ősszel kap majd végeleges formát a türelmi zónáról szóló új önkormányzati rendelet.

 

RENDTEREMTÉSI INTÉZKEDÉSEINK, EREDMÉNYEK

Hetente tartunk ellenőrzéseket, melynek célja a helyi rendeletek betartatása. Kiemelt terület az Avas. Az ott élők szerint is elindult egy folyamat. Már egyes hírportálon is a következő olvasható: „Az egyik négyemeletes lépcsőház aljához szaladó cigány gyerekek azt kérdezték az [origo] tudósítóitól: "Kit keresnek? Innen már mindenki elment." Vagyis, azok akik képtelen az együttélésre, azok elköltöznek. Az ellenőrzés célja a közösségi együttélés szabályainak és a lakóépületek házirendjének betartatása, a lakcím-bejelentési kötelezettség ellenőrzése, valamint az áramlopás megelőzése.

Miskolcon megszüntettük a postai kifizetéseket a közterületen. Megszűntek a hangoskodó csoportosulás a posták előtt. Április vége óta a Magyar Posta – a miskolci városvezetés kérésére – nem fizet ki semmiféle járandóságot, illetve segélyt a miskolci közterületeken és utcákon. A kézbesítők elindulásánál pedig a Közterület-felügyelet, a Rendőrség és a Polgárőrség biztosítja a rendet.

A kifizetésének megszüntetése is annak a közrendről, közbiztonságról szóló nagyobb szabású helyi programnak a része, melynek keretében például a helyi rendeletek betartatásáért zajlanak a rendszeres összevont-hatósági ellenőrzések, hogy végre rend legyen a városban.

Ezek a lépések mind azt szolgálják, hogy a korábban megrendült közrend és a közbiztonság újra megszilárduljon városunkban, és a miskolciak újra biztonságban tudják magukat és családtagjaikat.

A TV2 Mokka című műsorának vendége volt ma reggel Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere.

 

Tekintse meg a műsorról készült felvételt ide kattintva! >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031