Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Jövőképet adni a fiataloknak, a családoknaknews/282_0_t.jpgÜnnepi közgyűléssel, a város díjainak átadásával, és a belváros számos pontján színes programokkal ünnepeltük a múlt hét pénteken, május 11-én Miskolc Város Napját. Kriza Ákos polgármesterrel a városi ünnepek fontosságáról beszélgettünk, többek között arról, hogy szerinte hogyan ünnepelt a város idén.

Miskolc, a miskolci emberek méltóságteljesen, bensőséges és jó hangulatban ünnepeltek, amit ezúton is köszönök mindenkinek. Büszkeséggel töltött el, amikor az ünnepi közgyűlésen átadhattam a kitüntetéseket, és ezúton is köszönöm a város díjazottjainak azt a munkát, melyet Miskolcért végeztek.

– Városvezetőként, illetve magánemberként hogyan élte meg az idei városnapot?
– Öröm volt látni a „zsongó” Miskolcot, az élettel teli köztereket, az életerőt, amit a város mutatott. A máskor kihalt főutca élettel telt meg, benépesült és leírhatatlanul jó érzés volt végigsétálni az emberek között. Dobosok zenéltek a Miskolci Galéria előtt és annyira magával ragadó volt, hogy egyszerűen kedvet kaptam beülni közéjük és velük együtt zenélni a rumbatökkel. Este, amikor a színházi előadás végével ismét végigsétáltam a főutcán, még mindig teraszokon beszélgető, jó hangulatú embereket láttam. Ugyanilyen nagy siker volt másnap az Avasi Borangolás is. Teli voltak a pincék és jól szórakozott mindenki. Arra gondoltam, hogy nem is kell már olyan sok idő, hogy az avasi pincék, Miskolc városa újra megteljen élettel.

– Mi az, amit ebből a bensőséges hangulatból át kellene menteni a hétköznapokba?
– Elsősorban a jó kedélyt, az örömöt, a boldogságot kell átmenteni mindennapjainkba, még akkor is, ha vannak gondok. Tegyük ezt néha félre, akkor is, ha nehéz. A mi célunk az, hogy a város ne csak ünnepekkor teljen meg jókedvvel, élettel, hanem hétköznap is. Hogy a családok, a fiatalok hétköznap is vegyék birtokba a tereket, utcákat, az avasi sétányokat, a Népkertet, hogy Miskolc élettel teli legyen.

– Hogyan tud ebben az önkormányzat segíteni?
– Olyan programok, fesztiválok szervezésével, melyek összehozzák az embereket, ahol érezhetik az összetartozást, melyek erősítik a közösségeket. E gondolat mentén alakítottuk át a város ünnepeit, és most már egyértelműen látszik, hogy a miskolciak igénylik ezt.

–A közelmúltban úgy fogalmazott: sikerült visszaadni az embereknek Miskolcot. Mi ennek a jelentése, jelentősége?
– Miskolc a lehetőségek városa, akár a természetet, akár a kultúrát tekintve. Nekünk az a feladatunk, hogy megmutassuk a miskolciaknak, mi mindenünk van. A legfontosabb pedig, hogy jövőképet adjunk a fiataloknak, a családoknak. A jövőképhez pedig a közösségek erősítésén keresztül vezet az út. A legkisebb közösség a család, ezután jöhetnek a nagyobb egységek, míg végül elérünk Miskolc város egészéhez. Éppen ezért a közösség építésén keresztül kell megközelíteni minden mást: a munkahelyteremtést, a gazdaságfejlesztést, a kulturális életet, a városi rendezvényeket, a fesztiválokat – Miskolcot.

Tajthy Ákos | Miskolci Napló

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031