Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Startol a Start Közmunkaprogram Miskolconnews/281_0_t.jpgMiskolc az egyetlen megyeszékhely az országban, amely részesülhetett a most elinduló Start Közmunkaprogram támogatásából, köszönheti azt annak, hogy a kistérségével közösen összeállított pályázata igazi kuriózumnak tekinthető.

A felzárkózásban a munkába való visszautat segíti a program azok számára, akik régóta nem jutottak munkához – mondta el Kriza Ákos a jó hír bejelentésére rendezett sajtótájékoztatón pénteken.

Miskolc polgármestere hozzátette, 29 településsel pályáztak közösen, az első körben a településeken összesen 738 közmunkás kezdhet el dolgozni. A program ugyanis szakaszosan indul be, és Miskolcon hét pillérből áll, amelyből most kettő kap támogatást.

Az egyik az árvízi védekezéshez kapcsolódó belvíz elvezetése a város három területén. A másik a mezőgazdasági terület, amelyet a közelmúltban alapított Miskolci Agrokultúra Kft. irányit. A program szakaszai illeszkednek az évszakokhoz is, így nem véletlen, hogy ez a két pillér indulhat el most.

Kriza Ákos hozzátette, Miskolc nem csak azért gondolkodik közösen a kistérségével, mert a gazdasági fejlődésben fontos az együttműködés. Hanem azért is, mert, ha a környező településeken munkát kapnak az emberek, akkor nem fogják Miskolc szociális ellátó rendszerét igénybe venni.

Kiss Gábor alpolgármester a program részleteiről elmondta, a jövő héten köthetik meg a támogatói szerződést. Száz százalékban támogatott projektről van szó, amelyhez nem kell önrész, az első körben ez 619 millió forintot jelent. A belvízi védekezést a kritikus helyeken végzik majd, mint amilyen a Pereces illetve a Hejő medre, fontos, hogy nem csak munkahelyeket teremtenek ezzel, hanem a biztonság is nő. Miskolc kifejezetten jó eredményt ért el a programban az alpolgármester szerint, aki azt is elmondta, külön célprogramokat is építettek az egyes „pillérekbe”, ilyen például a parlagfű irtás, amelyben most 20 fő dolgozhat majd.

A korábban már eltervezett célok megvalósítására vett részt a Start Közmunkaprogramban a Miskolci Agrókultúra Kft, mondta el a cég igazgatója, Lantos Ottó. A bedegvölgyi hagyományos gulyalegelőn a rendbetételt, gyomirtást, gyepgazdálkodást fogják végezni a közmunkások. A rendezés után külterjes állattartásba kezdenek, a program tartalmazza negyven mangalica koca beszerzését. A kertészeti tevékenység is elindul a Debreceni Márton Szakképző Iskolával közösen, ezt a Cora Áruház mögötti területen, fóliasátrak építése után kezdik el, és zöldségeket termesztenek majd itt. Az élelmiszer alapanyagok pedig a városi konyhákba kerülnek be.

Miskolc ugyanis hosszú távú, fenntartható közmunkaprogramokban gondolkodik, mert a támogatási rendszer is erre mozdul el. Az intézményi konyhákhoz alapanyag termesztés pedig pontosan ilyen – hangzott el a tájékoztatón.

Forrás: minap.hu

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031