Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Miskolci delegáció utazott Dél–KoreábaA kiutazás célja az export-import kapcsolatok fejlesztése, helyi termékeink dél-koreai piaci pozíciójának megteremtése, a turisztikai és oktatási együttműködések kialakítása, az ingatlan- és közlekedésfejlesztés, valamint a helyi, térségi vállalatok, vállalkozások "helyzetbe" hozása.

A delegációt Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere vezeti , melynek tagjai a Miskolc Holding, a Miskolci Egyetem és a BOKIK képviselői, akik három napot töltenek Dél-Koreában.  A delegációt megérkezésük után a Koreai-Magyar nagykövetségen várják, majd az asani városházára érkeznek. A programban szerepel többek között a Hoseo Egyetem, az Ipari Park és a Samsung gyár meglátogatása is.

Háttér:

Dél-koreai kezdeményezésre Asan és Miskolc polgármestere tavaly testvérvárosi megállapodást írt alá prioritásként megjelölve a turisztikai, gazdasági és kereskedelmi együttműködési területeket. Az együttműködéshez a két város egyeteme is csatlakozott. Magyarországon Miskolc az egyetlen város, akikkel kapcsolatfelvételt kezdeményezett a világ egyik sikergazdaságának számító Dél-Korea.

Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és Vécsi György, a Miskolc Holding Zrt. elnöke tavaly májusban már tárgyalásokat folytatott egy szöuli nemzetközi befektetői vásáron több dél-koreai céggel. A tárgyalássorozatot követően a delegációt Magyarország Szöulba akkreditált nagykövete is fogadta, aki üdvözölte Miskolc kezdeményezőkészségét.
Dél-Korea elsősorban Miskolc élelmiszeripara, turisztikai és a gazdaságfejlesztési lehetőségei iránt érdeklődik.

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031