Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Ünnepi közgyűlés a város napján - Dr. Kriza Ákos polgármester beszédenews/271_0_t.jpgAz ünnepi közgyűlést idén is a Miskolci Nemzeti Színházban tartották, az elismerések átadása előtt Dr. Kriza Ákos polgármester köszöntötte a kitüntetetteket és a rendezvény többi meghívott vendégét.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim, Tisztelt Ünnepi Közgyűlés!

Ma, mint minden évben városunkat, annak összetartó közösségét, múltját, jelenét és jövőjét ünnepeljük. Ez a történelmi folytonosság az, ami megtart minket lokálpatriótának, a városért politikusként, közéleti emberként, egyszerű, hétköznapi polgárként küzdő és dolgozó embernek. Elődeink példáját követve mindnyájan igyekszünk a magunk lehetőségei szerint tenni Miskolcért, ki-ki a maga módján. Tesszük ezt azért, mert hiszünk abban, hogy városunk csak így fejlődhet és gazdagodhat, és így érezhetjük sikereit a magunkénak is.  Néha nehéz ez a harc, a rajtunk kívül álló körülmények sokszor erőnket meghaladó teljesítményt követelnek. Hazánk ma nincs könnyű helyzetben, nekünk mégis menni kell előre, és hinni abban, hogy rövidesen beérik a megfeszített munka gyümölcse.

Annak idején sokak álma vált valóra mikor Miskolc 1909-ben függetlenné vált a vármegyétől. Ezt az álmot Soltész Nagy Kálmán polgármester tette teljessé, aki egy olyan várost hagyott örökül, mely lenyomatot hagyott a XX. század Magyarországán. Szinte nincs is olyan jelentős nehézipari, vagy acélipari teljesítmény e korból, mely ne városunkhoz, Miskolchoz lenne köthető. Ez persze nem sikerült volna az itt élő polgárok támogatása nélkül. Hozzájárult ehhez Szentpáli István polgármesteri munkája és elhivatottsága, melynek nyomán kiteljesedett a fejlődés.

Két nagyformátumú ember nyújt számunkra példát: tenni, küzdeni, akarni és dolgozni egy közösség, Miskolc érdekében. A mérce magasra került az elődök nyomán.

Ez az akarat, és a vele párosuló hajlíthatatlan realizmus, ami kijelöli a XXI században is az irányokat: ember küzdj, de ésszel tedd.
Ezt üzenik nekünk elődeink, akik örökül hagytak nekünk egy páratlan adottságokkal rendelkező várost. Itt ér tehát össze múlt, jelen és jövő, hiszen ahogy annak idején, úgy most sem megy egymás nélkül. A politikus és a hétköznapi ember csak együtt, egymást támogatva tudja előrevinni az életünket meghatározó, lényeges dolgokat. Ahogyan jó néhányszor már, most is arra kérem Önöket, higgyenek abban, hogy összefogással, egymás munkájának megbecsülésével és tenni akarással bebizonyítjuk, hogy Miskolc méltó a történelmi ősökre, és az utánunk jövő nemzedékek is büszkén gondolnak majd az elődökre.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

"A haza örök, s nemcsak az iránt tartozunk kötelességgel, amely van, hanem az iránt is, amely lehet, s lesz."

Erre figyelmeztet bennünket városunk első díszpolgára, Kossuth Lajos. Miskolc városa minden évben, május 11-én, olyanok munkáját, tehetségét, tudását ismeri el, akik már bizonyították: mindenekelőtt városunkért dolgoztak és dolgoznak.

A mi felelősségünk abban is áll, hogy nem pusztán hálásak vagyunk ezért, hanem úgy őrizzük, óvjuk az értékeket és tesszük ismertté őket, hogy hisszük: újabb és újabb sikerek születhetnek majd a kitűnő példák nyomán.

Tisztelt kitüntetettek, az Önök példája és munkája, az Önök akarata és küzdelmei nélkül ma mindannyian kevesebbek lennénk. Megtisztelő, hogy ma, Önök, városunk legjobbjai között lehetek. Minden miskolci nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm kedves mindannyiukat. Szívből remélem, hogy közösségépítő tevékenységükkel még sok éven át szolgálják majdMiskolcot.
Munkájukhoz mindannyiunk nevében kívánok jó egészséget, megbecsülést, sikereket!

Köszönöm, hogy meghallgattak!

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031