Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Miskolc város napja – színes programok három napon átnews/267_0_t.jpgSzínes programokkal, többek között koncertekkel, játszóházzal, vetélkedőkkel is várják a miskolciakat május 11-én, Miskolc napján a belváros több pontján. A pénteki ünnepi közgyűlésen adják át a város kitüntetéseit, a programok pedig folytatódnak egész hétvégén.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere emlékeztetett, azért május 11-én ünnepeljük Miskolc város napját, mert 1909-ben ezen a napon látta el kézjegyével Ferenc József azt a címeres kiváltságlevelet, mellyel törvényhatósági jogú város lett Miskolc (az erről szóló törvényt egyébként korábban, 1907-ben fogadták el).

Mint mondta, ezzel zárult le az a polgárosodási folyamat, mely 1867-ben a kiegyezést követően indult városunkban, és amelynek célja egyebek mellett az volt, hogy Miskolc kikerüljön a megyei fennhatóság alól. – 1992-ben döntött úgy a város akkori vezetése – miután a város ismét kikerült a megyei igazgatás alól, megyei jogú város lett –, hogy május 11-ét, vagyis a törvényhatósági jogállásról szóló irat aláírásának napját fogja a város napjaként ünnepelni – mondta Kriza Ákos.

Kiemelte, Miskolcon hagyomány, hogy ezen a napon adják át a városi kitüntetéseket azoknak a személyeknek, akik sokat tettek Miskolcért. Emellett pedig színes programokkal várják minden évben a miskolciakat. – Az idei programok szervezésénél az volt a fő célunk, hogy a többi városi ünnephez hasonlóan most is minőségi szórakoztatást tudjunk biztosítani kicsiknek, nagyoknak, mindenkinek, aki úgy dönt, hogy kilátogat a város több pontján zajló programokra – hangsúlyozta Kriza Ákos. A programokról részletesen Kákóczki András, a Kulturális, Idegenforgalmi és Városmarketing Osztály vezetője beszélt. Hangsúlyozta, bár a város napja május 11-én van, ez a hétvége Miskolcon akár hosszúhétvégének is tekinthető, hiszen a programok három napon át zajlanak majd, több helyszínen.

– Pénteken, a hivatalos városünnepen elsősorban a belvárosban, többek között a Szent István téren és környékén, az Erzsébet téren, a Herman Ottó Múzeum papszeri épületében, a Fazekas Utcai Általános Iskolában, a Miskolci Galériában és a Generali Aréna előtt zajlanak majd a programok – mondta Kákóczki András.

Forrás: minap.hu

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031