Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Polgári Majális a Népkertbennews/260_0_t.jpgMegújult formában, a családokra fókuszáló programokkal és új helyszínen, a Népkertben rendezték meg idén a május 1-jei majálist. Az új formával a régi polgári tavaszköszöntő ünnepeket kívánja felidézni a város. Mint Kriza Ákos fogalmazott, ugyanakkor a családoknak is szerettek volna kedvezni egy belvárosi helyszínnel, amely könnyebben és egyszerűbben megközelíthető.

A népkerti majális reggel kilenckor kezdődött a Bányász Fúvószenekar ébresztőjével, ezt követően 10 órától a mazsorettek bemutatója nyitotta meg a színpadi programokat, őket pedig a Diridongó együttes zenés műsora követte. Ezután a Ködmön együttes táncosai szórakoztatták a majálisozókat múlt század eleji táncrenddel. A jó ebédhez a nótát Bordás József és zenekara szolgáltatta délben, és mivel ebéd után fontos a mozgás, ezt követően Zumba fitness bemutatón lehet részt venni.

Délután 3 órakor Kriza Ákos, köszöntötte a miskolciakat. Miskolc polgármestere elmondta, május 1. a munka ünnepe, de nem a fogalmat szeretnék ünnepelni ezen a napon, hanem azokat az embereket, akik magukért, a családjukért, közösségükért, Miskolcért dolgoznak nap, mint nap. Idén helyszínt változtattak, azért is, hogy ne az legyen a megmérettetése a Majálisnak, hogy feltolják a babakocsikat a Csanyikba, vagy felcipeljék a piknik kosarakat tömött sorokban. Ehelyett Miskolc szívében találkozhatnak és lehetnek együtt az ünneplők, belakhatják ezt a szép belvárosi parkot. Az idősebbek még emlékezhetnek a régi népkerti majálisokra, azok hangulatára. A polgármester emlékeztetett rá, hogy 140 évvel ezelőtt alakult ki az egykori park, amely akkor még nem is tartozott szervesen a belvároshoz, és amelyet akkor még Erzsébet ligetnek neveztek. Lassan vették körül az épületek és épült ki ez a része a városnak. A város vezetése azt szeretné, ha a Népkert újra a miskolciak kedvenc találkozási pontja lenne, ha nem csak ilyenkor, hanem hétköznap is ide járnának egy-egy fárasztó nap után is megpihenni. Mindenkit fűz valamilyen emlék ehhez a parkhoz, Kriza Ákos például elárulta, hogy itt tanította a gyermekeit kerékpározni. Zárásként a polgármester kellemes napot kívánt mindenkinek, bízva benne, hogy megtalálják a neki tetsző programokat.

Folytatás a minap.hu oldalán >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031