Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Miskolcon is indulhat a KatonaSuli ProgramTöbbek között erről is szó volt Dr.Hende Csaba, honvédelmi miniszter és Dr. Kriza Ákos, Miskolc MJV polgármestere között történt négyszemközti megbeszélésen, 2012. április 26-án.

A minisztérium álláspontja szerint a Nemzeti Alaptantervben is helyet kell kapnia egyfajta honvédelmi képzésnek, mely már 12-13 éves korban biztosítja, hogy a tanulók képet kapjanak a honvédelem alapvető kérdéseiről és eldönthessék, hogy a későbbiekben akarnak- e komolyabban foglalkozni ezzel a területtel. A honvédelmi oktatásra járó diákok akár érettségi vizsgát tehetnek ebből a tárgyból, ami továbbtanulásuk esetén plusz pontokat jelent.

A honvédelem rendszerének átalakítása egyfelől rendcsinálást jelent, de túl is mutat ezen. Egy olyan honvédelmet jelent, ami nemcsak a laktanyák kapuin belül létezik. A KatonaSuli program ebben az új szisztémában töltbe fontos szerepet, a Magyar Honvédség humán stratégiájának részeként, mintegy nevelő programként illeszkedik a rendszerbe.

A KatonaSuli programhoz a miskolci oktatási intézmények is csatlakozhatnak. 

Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere kijelentette: egyeztetéseket kezdenek a város oktatási intézményeivel a KatonaSuli program bevezetéséről. Elmondta azt is, hogy a honvédelem rendszerének teljes átalakítása egybecseng a miskolci törekvésekkel, ugyanis Miskolcon is a rendteremtés a cél. Elmondta: igenis fontos, hogy a gyerekek életében megjelenjen a rend és a fegyelem fogalma, hiszen ezek ismerete nélkül nem lehetnek sikeres felnőttek.

Dr. Kriza Ákos polgármester vállalta, hogy a miskolci oktatási intézményekben megszervezik a katonai ismeretek tantárgy bevezetését.

Dr. Hende Csaba miniszter támogatásáról biztosította a várost, valamint arról, hogy a minisztérium segít a honvédelmi szaktantermek kialakításában és a szakmai háttér biztosításában.

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031