Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Város és testvérváros - együtt a perecesi táborértnews/246_0_t.jpgNyolcvan önkéntes - köztük Kriza Ákos polgármester, és a Miskolc Holding több vezetője - dél-koreai vendégekkel közösen vett részt szombaton a perecesi nyári tábor területének tavaszi rendezésében, eszközeinek felújításában.

A munkát a Koreai Kereskedelemfejlesztési és Befektetés-ösztönzési Ügynökség (KOTRA) kezdeményezte, s csatlakozott hozzá a miskolci önkormányzat, valamint a holding is. A KOTRA csapata, a városvezetéssel nem csupán az alapanyagokat finanszírozta, hanem ajándékokat is vitt a gyerekeknek.

Évente csaknem ezer miskolci kisdiák tölti a nyári szünetet a perecesi táborban. A nagy területű park gondozása minden esztendőben komoly terheket ró a fenntartó önkormányzatra, ezért esett az önkéntesek választása erre az intézményre. A társadalmi munkát a Koreai Kereskedelemfejlesztési és Befektetés-ösztönzési Ügynökség budapesti kirendeltségének vezetője, Kim Yong Suk kezdeményezte. - Miskolc nagyon barátságos város, jó gazdasági környezettel. Nemrégiben testvérvárosi megállapodást kötött a dél-koreai Asan városával, mi is szeretnénk hozzájárulni a kapcsolatok további erősítéséhez. Reméljük, gyümölcsöző együttműködés jön létre gazdasági, turisztikai és kulturális területeken is - nyilatkozta a dél-koreai üzletember.

Kriza Ákos polgármester, aki maga is részt vett a munkában, a gyerekek megajándékozásában, megerősítette: az ilyen kezdeményezések tovább erősítik azt a kapcsolatot, amely már rég megvan Miskolc és Dél-Korea között, az Asannal kötött testvérvárosi megállapodás által pedig új lendületet kapott. - Hiszem, hogy ezt a programot tovább tudjuk folytatni. Bízom benne, hogy mi is ugyanúgy fogunk tudni majd segíteni nekik, mint ahogyan ők segítenek nekünk - fogalmazott Kriza Ákos.

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031