Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Sikertörténet lesz Miskolc - mondta Orbán ViktorA következő sikertörténet Miskolc lesz. Sokkal több ott a potenciál és az életerő, mint amit eddig felszínre tudtunk hozni. A miniszterelnök erről az Inform Média lapcsoportnak adott interjúban beszélt, amelyet ezt követően több hírportál is átvett.

Orbán Viktor szerint Magyarországon 2013-ban már jelentős gazdasági növekedéssel lehet számolni. A miniszterelnök erről az Inform Média lapcsoportnak adott interjúban beszélt, amelyet a haon.hu hírportál tett közzé pénteken.

"A kormányváltás évében a költségvetést konszolidáltuk, tavaly rendbe tettük az adórendszert: arányos adórendszert vezettünk be, és bevontuk a közterhek viselésébe a bankokat és a multicégeket is" - mondta a miniszterelnök.

"Miután az európai válság miatt a bankok nem hiteleznek elegendő mértékben, idén megteremtjük a gazdaságfejlesztés finanszírozásának kereskedelmi bankokon kívüli rendszerét: fejlesztjük a Magyar Fejlesztési Bankot, új rendszerben működtetjük a garanciaintézeteket, az Export-Import Bankot új pályára állítjuk, és agrárbankot hozunk létre állami szerepvállalással. Tehát létrejön a pénzügyi finanszírozás kereskedelmi bankoktól független intézményrendszere" - magyarázta Orbán Viktor az interjúban.

Az is fontos cél, hogy 2012 végén ne tartozzunk a recesszióban lévő európai országok közé, 2013-ban pedig be akarunk lépni a legdinamikusabban növekedő európai gazdaságok sorába, és ott is az élmezőnyhöz akarunk tartozni. 2013-ban már jelentős gazdasági növekedéssel lehet számolni - véli a kormányfő.

A keleti kapcsolatokra vonatkozó kérdésre válaszolva a miniszterelnök kijelentette: a kínai-magyar kapcsolatok korábban meggyengültek, de most újra erősek. zerinte a kínaiaknak határozott elképzelésük van arról, hol lesz a helye a jövő világgazdaságában Közép-Európának és Magyarországnak. Fantáziát látnak a térségben, előre is küldték a zászlóshajóikat: az egyik az informatikában és távközlésben erős Huawei, a másik a vegyiparban érdekelt Wanhua. Ezekkel a cégcsoportokkal folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, újabb beruházásokról és bővítésekről egyeztetünk - mondta Orbán Viktor.

Az Észak-Alföld és Észak-Magyarország helyzetével kapcsolatos kérdésre azt válaszolta: Debrecen és Nyíregyháza sikeres város, a következő sikertörténet pedig Miskolc lesz.

Sokkal több ott a potenciál és az életerő, mint amit eddig felszínre tudtak hozni. A kis- és középvállalkozások támogatásáról szóló döntések során, valamint a startmunkaprogramok kidolgozásakor már 2011-ben is a népesség arányán felül juttattak forrásokat ebbe a régióba, és ez történik 2012-ben is - mondta a miniszterelnök.

A miniszterelnökkel készült interjú az alábbi linken olvasható : http://www.haon.hu/a-miniszterelnok-jovore-jelentos-novekedest-var/1962200

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031