Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Összefogással az MVSC jövőjéért: a városé lesz a sporttelepnews/244_0_t.jpgTíz jegenyefát ültettek el pénteken a 100 éves Miskolci Vasutas Sport Club (MVSC) Csokonai úti sporttelepén. A több szempontból jelképes, hagyományokat és jövendőt, megújulást egyaránt szimbolizáló eseményen részt vett Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, Kriza Ákos polgármester, Takács Gábor a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőjelöltje, és Illyés Miklós az MVSC elnöke is.

Több tucat sportoló, sportvezető, érdeklődő jelenlétében, szép, napsütéses időben zajlott a rendezvény, melyen elsőként Hajdu Imre író-újságíró, az MVSC Centenáriumi Társaság szóvivője, a Jegenyék a Kubikban című könyv szerzője idézte a múltat. Szólt a klub elmúlt száz évéről, a sikerekről, amelyeket az MVSC sportolói értek el, s megemlítette a jegenyesort is, amely korábban körbevette a pályát, de a ’90-es években ki kellett vágni, mivel a fák száradásnak indultak. A jegenyék a sportklub életében legendává váltak. Hajdu Imre szerint a most elültetett fák jelzik a múlt dicsőségét, ugyanakkor a megújulás hírnökei is.

Kriza Ákos polgármester ehhez kapcsolódva elmondta: bízik benne, hogy a jegenyefákkal együtt az MVSC jövőjét is sikerül most elültetni, lerakják az alapjait a nagy múltú sportklub közös fejlesztésének, megújításának. Kriza Ákos utalt a klub nehézségeire, elsődleges célként jelölte meg, hogy ez a város tulajdonába kerüljön, majd közösen kijelöljenek egy olyan fejlesztési koncepciót, amely lehetővé teszi, hogy az MVSC sportolói újra olyan szép sikereket érjenek el, mint régen.
Mint elhangzott, a város polgármestere, a térség országgyűlési képviselője, önkormányzati képviselőjelöltje ezzel a közös faültetéssel is demonstrálják, hogy a nagy hagyományokkal rendelkező miskolci sportegyesület létesítményeinek a megmentése csak összefogással lehetséges.

Folytatás a minap.hu oldalán >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031