Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Tegyük szebbé Miskolcot! - idén is lesz "Tavaszi szél – takarít a város" akció MiskolconMiskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala és a Miskolc Holding idén is megrendezi a „Tavaszi- Szél 2012” szemétszedési akciót. Április 18-án Miskolc polgármestere, az alpolgármesterek, a Miskolc Holding tagvállalatainak vezetői és munkatársai takarítanak a Kisavason, hogy újra visszahozzuk a 80 évvel ezelőtti varázsát ennek a méltánytalanul elfeledett városrésznek is.

Találkozó 9 órakor a Szent István téren. A takarítás menetének ismertetése után csapatokban elkezdődik a takarítás a Kisavason, a Latabár soron, a lépcsősoron, a Hideg sor irányába a közút kezdetéig. A takarítás 12.00 órakor ér véget, találkozás az Avasi Kilátó parkolójában.

Az akciónkhoz csatlakozott a Miskolci Egyetem és meghívjuk a pincetulajdonosokat, Avasi Pincék Asztaltársaságát, az Avasi Arborétumot, Bormúzeumot, Bortanyát is és természetesen minden miskolcit, aki szeretne tenni városunk tisztaságáért. Tegyünk együtt Miskolc tisztaságáért!

Háttér:

"Tavaszi szél – takarít a város" akció keretében tavaly az Avas és az Egyetem között lévő domboldalt takarította ki Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, és a Miskolc Holding. Már akkor is érezhető volt, hogy Miskolcon egy mozgalom bontakozott ki, melynek eredményeként tisztább, rendezettebb lehet a környezetünk.

Diákok, szülők, tanárok, civil szervezetek, egyesületek összefogva mozdultak és mozdulnak meg azért, hogy Miskolc tiszta és zöld város legyen. Szinte minden hétre jut egy-egy takarítási akció.

Az Avast a város vezetése szívügyének tekinti. A Kisavas legalsó során találjuk a legősibb pincéket. Ezek a pincék és a borházak a miskolci ember életében fontos szerepet töltöttek be az 1930-as években. A Kisavasnak ezt a varázsát szeretné Miskolc város vezetése visszahozni. Tavaly májusban megalakult az Avasi Munkacsoport, a sajátos talajviszonyok miatt az Avason ugyanis szinte folyamatos veszélyt és gondot jelentenek az omlások, partfalcsúszások, mozgások. A munkacsoport pontos terveket készített a problémák kezelésére és a megelőzésre. Az Avas rendbetételére 90 millió forint lett elkülönítve a 2012-es költségvetésben. A szakemberek által kijelölt elkorhadt, elöregedett, tájidegen fákat a múlt hónapban kivágták.

Április 18-án Miskolc polgármestere, az alpolgármesterek, a Miskolc Holding tagvállalatainak vezetői és munkatársai takarítanak a Kisavason, hogy újra visszahozzuk a 80 évvel ezelőtti varázsát ennek a méltánytalanul elfeledett városrésznek is.

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031