Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Híreink
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Bartók+Puccini 2012: Terített asztal a zenére éhesekneknews/239_0_t.jpgKriza Ákos, Miskolc polgármestere hangsúlyozta, az idén 12 éves operafesztivál sok változáson ment át a kezdetek óta. Az elmúlt években egyre inkább szükségesnek érezték, hogy bizonyos „ráncfelvarrást” végezzenek el. Meghallgatták a jó és negatív véleményeket is, s ezúttal – Kesselyák Gergellyel közösen – egy szabadabb, nyitottabb operafesztiválra invitálják a miskolciakat és minden érdeklődőt.

Nyitottabb, szabadabb, populárisabb és változatosabb operafesztivált ígértek a szervezők a szerda délután, Budapesten tartott sajtótájékoztatón. A város idén nagyobb összeget tud a fesztiválra fordítani, de ezúttal is várnak még a Nemzeti Kulturális Alap támogatására, és a mecénásokra is számítanak.

A Bartók+Puccini 2012 Miskolci Operafesztivál célja, hogy többen jussanak operához, mint ez eddig eltelt 11 rendezvény idején. Ennek érdekében nem csupán a belső terekben lesznek előadások – a Miskolci Nemzeti Színház továbbra is központi helyszín marad –, hanem a kőfalakon kívül, Miskolc utcáin is. Kesselyák Gergely fesztiváligazgató kiemelte, ezúttal nem külső és belső helyszíneket különböztethet meg a közönség, hanem jegyáras és ingyenes produkciókat.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere hangsúlyozta, az idén 12 éves operafesztivál sok változáson ment át a kezdetek óta. Az elmúlt években egyre inkább szükségesnek érezték, hogy bizonyos „ráncfelvarrást” végezzenek el. Meghallgatták a jó és negatív véleményeket is, s ezúttal – Kesselyák Gergellyel közösen – egy szabadabb, nyitottabb operafesztiválra invitálják a miskolciakat és minden érdeklődőt.

– Két szempont alapján jött létre az idei operafesztivál. Egyrészt szerettük volna, ha a program kielégíti az operaértő közönség igényeit, másrészt fontos, hogy a miskolciak fesztiváligényéhez is igazodjék. A kőfalak közül kilépve a lakótelepekre, a város utcáira kínál színvonalas programokat a Bartók+Puccini, emellett kötődik majd Miskolc ipari múltjához is – mondta Kriza Ákos, majd hozzátette, a sikerért mindannyian mindent megtettek, hiszen a cél közös: Miskolc életében továbbra is fontos pont maradjon az operafesztivál, és az országban, a nemzetközi közönség szívében is tartsa meg azt a rangját, amelyet 12 év alatt vívott ki. A rendelkezésre álló pénz kapcsán hangsúlyozta, idén a város több pénzt tudott a fesztiválra áldozni, így a június 8–17. között megrendezendő operafesztivált Miskolc városa 80 millió forinttal támogatja. A kulturális alap ezúttal is segíti a rendezvényt, ám még a pontos összegről nem döntöttek. (Kesselyák Gergely 35 millió forintra számít, a különböző támogatóktól pedig hozzávetőleg 30 millió forintot remél.)

Folytatás a minap.hu oldalán >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031